Quins turistes volem?

11.06.2012

Ja ha sortit al carrer el número de juny de la revista L’Avenç que, com cada mes, ens porta articles de fons sobre l’actualitat cultural. Aquest mes Josep M. Muñoz, director de L’Avenç, entrevista el politòleg i historiador Isidre Molas, fundador als anys seixanta del Front Obrer de Catalunya (FOC), fet que el va portar a la presó, i posteriorment del Partit dels Socialistes de Catalunya.

El dossier central està dedicat a les polítiques turístiques a la Barcelona del principi del segle XX. En aquells anys Barcelona es va sumar a la voluntat d’atreure
turisme com una forma de projectar-se cap a Europa, un fenomen que, tal com
l’analitza Saida Palou, era entès per les elits del moment com una
manifestació de la modernitat.

En l’apartat literari, podem llegir un vell text de Prudenci Bertrana, a més de les col·laboracions habituals de Vicenç Pagès Jordà, Simona Skrabec i Jaume Subirana. Imma Merino revisita la figura del cineasta grec Theo Angelopoulos, desaparegut a principi d’any. I Jordi Puntí escriu sobre la desaparició de la infantesa. Joan Todó publica una nova entrega de la magnífica sèrie ‘Lo melic del món’, dedicada a la vida de la Sénia, el seu poble.

Il·lustració de Junceda per a la coberta de L'art d'ensenyar Barcelona, de Myself