Quines són les obres finalistes del XL Premi Born de Teatre 2015?

14.10.2015

Algunas pequeñas cosas, La obediencia de la mujer del pastor i Obac són les obres finalistes al XL Premi Born de Teatre 2015. Així ho ha decidit un jurat format pel director escènic Sergi Marí, la directora del Festival de Teatro Clásico d’Almagro Natalia Menéndez, el professor d’Història i Crítica del Teatre Gabriel Sansano, la professora de Teatre espanyol María José Sánchez-Cascado i el professor especialitzat en teatre català contemporani Fabrice Corrons, que es van reunir el passat dissabte 10 d’octubre a La Seca – Espai Brossa per deliberar.

Carles Mallol amb el premi Born de Teatre | Foto de Pau Gener

Carles Mallol, guanyador del premi Born de Teatre 2014 | Foto de Pau Gener

El Premi Born va néixer l’any 1970 i actualment, després de molt d’esforç, tenacitat i constància, s’ha convertit en un dels guardons més prestigiosos i més ben dotats econòmicament del territori. Amb el temps, el lliurament del premi s’ha convertit en la culminació d’una festa dedicada al teatre i per això s’ha elaborat una programació amb diverses activitats pensades per recordar algunes de les obres guanyadores de les anteriors edicions. Per això, els propers 14 i 15 d’octubre es projectarà als cinemes del Canal Salat (Menorca) El virus de la por, l’adaptació cinematogràfica dirigida per Ventura Pons d’El principi d’Arquimedes, de Josep Miró i Coromina; l’entrada per veure el film costa 3€ per a socis, i 6€ per a la resta del públic.

El 17 d’octubre a la sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic es farà una lectura dramatitzada d’Un peu gegant els aixafa a tots (Premi Born 2014), a càrrec de l’Escola d’Art Dramàtic de Menorca. D’aquesta obra, també se’n farà, el proper 22 d’octubre a partir de les 20h del vespre a la biblioteca Àngel Ruiz i Pablo del Cercle Artístic, una trobada del grup de lectura per comentar-la amb l’autor, Xavi Morató.

El 23 d’octubre a les 20h a la sala Jeroni Marquès es presentaran les edicions d’Un peu gegant els aixafa a tots, obra guanyadora del Premi Born 2014, amb la participació de Alfonso Becerra, membre del consell de redacció de la Revista Galega de Teatro, Carles Gil, director d’Artezblai i Laura Gorrias, secretària del Premi Born. Tot seguit, s’ha programat un col·loqui per homenatjar Pepe Henríquez, a càrrec de Joan López Casasnovas, Esperança Pons, Carles Gil i Alfonso Becerra.

L’acte de lliurament, el punt final de la celebració d’aquesta XL edició del premi, tindrà lloc el 24 d’octubre a la Sala Multifuncional de Ciutadella a partir de les 21h de la nit i s’hi representarà Mata el teu alumne, obra guanyadora del Premi Born 2013, dirigida pel mateix autor, Carles Mallol, de FlyHard Produccions, i interpretada per Maria Pau Pigem, Pepo Blasco i Quim Àvila. El text guanyador rebrà 14.000€ així com l’edició de l’obra en les quatre llengües de l’estat.