Quim Torra nou director de la Revista de Catalunya

18.05.2015

Quim Torra, el nou director de la Revista de Catalunya, té l’humanisme, l’assaig i la contemporaneïtat, com a fonaments.

Quim Torra, director del Born CC | Foto: Tatiana Pagà

Quim Torra, director de la Revista de Catalunya | Foto: Tatiana Pagà

Després de dirigir la revista durant els darrers 3 anys i mig i d’haver-la consolidat en un moment de dificultats, el professor Josep Maria Roig Rosich deixa la direcció de la revista, a petició pròpia. El Patronat, després d’agrair i felicitar el professor Roig per aquests anys de treball excel·lent, ha decidit confiar-ne la direcció a Quim Torra, editor i escriptor, actualment director del Born Centre Cultural.

La Revista de Catalunya, amb més de 90 anys d’història, s’enorgulleix d’haver contribuït al debat intel·lectual del país, a la reflexió i la recerca. Les plomes més destacades del pensament de Catalunya hi han deixat la seva empremta, sota la direcció d’Antoni Rovira i Virgili, Ferran Soldevila, Armand Obiols, Max Cahner, Albert Manent o el propi Roig Rosich. Pel nou director, la revista, emblemàtica pel seu prestigi, per la història acumulada i per haver esdevingut una mena de símbol de la continuïtat de la cultura catalana i baula de connexió entre generacions, ha de continuar trobant el seu espai en l’humanisme, l’assaig i la contemporaneïtat: ser capaç de reflectir les palpitacions dels temps presents i del moment de cruïlla –polític, cultural, social, econòmic– per al nostre país. En l’actualitat, la Revista de Catalunya compta amb gairebé mig miler de subscriptors. En els propers mesos, es faran trobades arreu del país per presentar el nou equip i rellançar-la.