Qui va al Rec, hi torna

9.06.2012

Quico | Foto de Marc Vila

Cultura, patrimoni i moda, ritmes i dissenys, pop ups efímeres. L’antic barri del Rec d’Igualada es vesteix, durant tres dies, amb aquests adjectius i s’omple de persones vingudes d’arreu que no volen perdre’s l’oportunitat del Rec.0.

El Rec.0 és un experiment de retail que ja acumula cinc edicions i que, any rere any, aposta per transformar radicalment un barri que guarda segles d’història en desenes i desenes d’adoberies del XIX. És un barri vell, sí, però potser això li dóna essència i fins i tot glamour.

La sisena edició del Rec.0 es vesteix de vermell i, amb la força d’aquest color, s’ha tenyit el barri del Rec amb músiques de totes bandes. Així, les més de quaranta marques de dissenyadors de tot l’estat s’exposen entre concerts en viu, que ritmen la moda fins aquest dissabte dia 9. Tant el so psicodèlic del hang, com el blues, el jazz de Sabina Witt, els recitals de poesia coordinats per Paranoia Accions, i fins i tot el boogie woogie de David Giorcelli consoliden una edició que es decanta pel poder captivador de la música en directe. De fet, petits escenaris col·locats en espais d’ombra, bales de palla i cadires de fusta creen l’espai idoni per artistes procedents de tot Catalunya.

 

Zona bar | Foto de Marc Vila

 

Qui va al Rec.05 no es queda quiet. El circuit que es planteja encamina cap a carrerons antics entremig d’horts i al costat del rec, el petit canal que serveix per a les adoberies que, avui en dia, poden seguir treballant. Un cop al circuit, els ulls es fixen en aquells bonics detalls dels barris històrics: portes reixades amb la marca d’un passat, pintades espontànies i mobiliari antic. I, enmig de la imaginació d’un ahir ja fos, sona aquell tema dels vuitanta mentre obren persianes dissenyadors catalans amb la il·lusió de l’èxit.  Qui va al Rec, hi torna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. m’han vingut unes ganes bojes d’anar a Igualada i voltar-la pel REC 🙂 GENIAL descripció!