Carme Junyent, Màrius Serra i Dagoll Dagom, premis Joan Coromines

5.05.2015

Quan es complien cinc anys de la mort del filòleg i lingüista Joan Coromines, l’any 2002, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) va decidir instaurar uns premis que homenatgessin la trajectòria del lingüista. L’objectiu és reconèixer persones, entitats o empreses que destaquen pel seu compromís en el procés de normalització de la llengua, cultura i nació catalanes.

Màrius Serra | Foto de Sara Guasteví

Màrius Serra | Foto de Sara Guasteví

Enguany se celebra la XIV edició d’aquests premis, que es lliuraran en un acte conduït pel periodista Albert Galceran el 16 de maig al Casal d’Olesa de Montserrat. Els premiats de la present edició són la lingüista Carme Junyent, la companyia teatral Dagoll Dagom, l’escriptor i enigmista Màrius Serra, l’associació Moviment Franjolí per la Llengua i el Casal d’Olesa.

Així mateix, Albert Codinas, president de la Fundació Institut Nova Història, farà la conferència “La llengua catalana, històries de distorsió i manipulació”, així com es presentarà el Manifest del Correllengua 2015, redactat per Salvador Cardús i s’escollirà la imatge d’aquest correllengua a partir de les propostes que s’han presentat al concurs. Per cloure l’acte, es podran sentir les últimes cançons el grup de música tradicional Ballaveu.