Qui la diu més grossa?

28.11.2017

Plataforma per la Llengua inicia una campanya per a denunciar les difamacions contra l’escola catalana. A través del web estimoelcatala.cat, els usuaris poden votar quin polític, escriptor o periodista l’ha dita més grossa contra el nostre sistema educatiu. A més, l’ONG del català difon un informe en el que exposa en què consisteix el model d’immersió lingüística de Catalunya i n’explica les característiques i els objectius.

Som Escola

Una de les mobilitzacions a favor de l’escola en català al 2014 | Foto: Enric Català

Xavier Garcia Albiol, Albert Rivera o Alfonso Dastis han estat alguns dels personatges que han atacat, sense cap mirament, l’escola en català. Són molts els qui l’han criticada i han mentit de manera deliberada sobre el model d’escola catalana. Per aquest motiu i a través del portal “Estimo el català“, la Plataforma per la Llengua recull alguns exemples dels atacs que ha rebut el sistema educatiu català.

No hem sentit tots aquests dies algunes difamacions de la talla de “no és admissible que a la majoria de l’escola pública de Catalunya s’eduqui els nens per a odiar Espanya”, “el sistema d’immersió obligatòria és una anomalia que no existeix en cap altre lloc d’Europa i que limita la formació” o “allà on triomfa la immersió lingüística estem tornant a l’aldea”? Qui creieu que l’ha dita més grossa?

L’escola catalana no es toca i és de tots i totes. Per aquest motiu, la ONG obra la iniciativa a tots aquells qui hi vulguin partipar i ens anima a participar en una votació per a escollir la persona que “l’hagi dita més grossa” sobre el sistema educatiu català.

El nostre sistema d’ensenyament està avalat com un dels models escolars de referència entre les societats multilingües. I el català s’ha reafirmat en els darrers anys com una eina clau per a la qualitat educativa i la cohesió social.