Qui ha guanyat el Premi Borni al Lector?

24.03.2015

La segona edició del Premi Borni ha triplicat la participació que va rebre l’any passat: quaranta-una persones han detectat anacronismes i desajustos en obres narratives, mentre que l’any passat es van rebre dotze candidatures. El lliurament del premi se celebra el proper 9 d’abril a les 19h, final del premi Borni al Born CC, que coincidirà amb el tret de sortida de les novetats de Sant Jordi d’enguany.

Màrius Serra | Foto de Manu Manzano

Màrius Serra | Foto de Manu Manzano

El Premi Borni als Lectors, ideat per Màrius Serra, és el primer guardó que premia el lector que troba algun anacronisme o desajust en les obres d’escriptors. Durant l’acte d’aquesta edició coneixerem el guanyador d’aquesta segona edició, escollit per un jurat format per Enric Calpena, Carme Fenoll, Esther Lucea (guanyadora de la primera edició del Premi Borni), Màrius Serra (vocal i secretari del jurat) i Quim Torra (president del jurat). El guanyador rebrà una lupa, la col·lecció dels llibres editats pel Born Centre Cultural i un passi gratuït per a totes les activitats organitzades per aquest centre durant el 2015.

A més a més, amb aquest acte, el Born CC donarà el tret de sortida al Sant Jordi, ja que es presentaran tretze novetats editorials emmarcades en el gènere de la novel·la històrica i es comptarà amb la presència dels seus autors. Així, doncs, Joan Carreras presentarà L’àguila negra, Pilar Rahola, Mariona, Vicenç Villatoro, Un home que se’n va, Rosa Regàs, Una llarga adolescència, Jorge Wagensberg, Alguns anys després, o Guillem Martí, Cremeu Barcelona en el marc del lliurament del premi. Durant el transcurs de l’acte, conduït per Màrius Serra, es durà a terme el Cronòstic, un concurs-endevinalla sobre aquestes novetats literàries que oferirà diferents premis entre les persones assistents.

 

Baner premi Borni