Qui ha dit que els museus són avorrits?

7.12.2017

Del 9 de desembre al 7 de gener, la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona oferirà un munt d’activitats per corroborar, en la tercera edició del #NadalalMuseu, que els museus poden ser molt més que uns espais d’exposició: seran el lloc on comença l’aventura en majúscules per descobrir el patrimoni cultural que preserven des d’una vessant lúdica i singular.

Del 9 de desembre al 7 de gener Nadal el Museu ofereix un munt d’activitats per a tota la família

Els 26 museus integrants d’aquesta iniciativa han confeccionat una programació d’allò més variada, que inclou des d’audicions de música a tallers infantils, inspirada en una àmplia gamma de temàtiques museístiques com l’etnologia, el cinema, el joc, l’arqueologia, el mar o la història. L’objectiu principal és incentivar les visites familiars als museus durant les festes de Nadal. I, de retruc, demostrar que una altra concepció del museu és possible gràcies a propostes com aquesta, que s’atreveixen a redimensionar les instal·lacions del museu per acollir un taller de cuina nadalenca, fabricar artesanalment joguines i fanalets de Reis o gaudir d’un contacontes de Nadal.

El gran repte: les quatre estrelles de Nadal

El gran desafiament conjunt que llença El Nadal al Museu és la missió de trobar les quatres estrelles nadalenques que s’han perdut a les instal·lacions dels diferents museus d’aquesta iniciativa. Per participar d’aquesta escomesa, els aventurers s’hauran de disfressar amb un antifaç que els convertirà en superherois i superheroïnes del museu, que rebran, a canvi de les estrelles, un premi in situ. A més a més, al revers de l’antifaç hi trobaran un codi secret, un enigma que podran desxifrar entrant a www.nadalalmuseu.com i que els permetrà participar en un sorteig d’una tauleta digital i passis anuals, per a tota la família, per poder visitar els museus de la Xarxa.

Cercar les quatre estrelles de Nadal és la gran aventura d’aquesta edició

Per triar i remenar, aquí us deixem el llistat de tots els museus integrants de la campanya “Aquest Nadal, la teva aventura comença al museu”:

Museu Etnològic del Montseny. La Gabella (Arbúcies) · Museu Arqueològic Comarcal de BanyolesMuseu Darder. Espai d’Interpretació de l’Estany (Banyoles) · Terracotta. Museu de terrissa i ceràmica industrial de la BisbalMuseu Municipal Josep Aragay (Breda) · Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries · Museu d’Arqueologia de Catalunya-Empúries · Museu de l’Anxova i de la Sal (l’Escala) · Museu del Joguet de Catalunya (Figueres) · Museu de l’Empordà (Figueres) · Museu d’Arqueologia de Catalunya-Girona · Museu d’Art de Girona · Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol (Girona) · Museu d’Història de Girona · Museu d’Història dels Jueus (Girona) · Tresor de la Catedral de Girona · Museu Municipal de Llívia · Museu del Mar de Lloret de MarMuseu de la Garrotxa (Olot) · Museu dels Sants d’Olot · Museu del Suro de Palafrugell · Museu de la Pesca de Palamós · Museu Etnogràfic de Ripoll · Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols· Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí) · Museu d’Arqueologia de Catalunya-Ullastret.