Qui té por de Jair Domínguez?

17.10.2012

Fins fa quatre dies poca gent sabia qui era Jair Domínguez, protagonista la setmana passada d’una de les escenes televisives més polèmiques dels últims anys. La seva intervenció al programa Bestiari Il·lustrat, al costat de Bibiana Ballbé, ha despertat reaccions irades i ha desencadenat la supressió del programa de la graella del Canal 33. Jordi Benavente, crític especialitzat en novel·la negra i autor del blog Martorell negre, ressenya avui la primera novel·la de Jair Domónguez, publicada enguany per TRIA Llibres.

 

Jair Domínguez al programa 'Bestiari Il·lustrat'

El nou cartutx de dinamita encès de Jair Domínguez és ‘Hawaii Meteor’: assassinar el rei i proclamar la independència.

Jair Domínguez escriu com qui llença un cartutx de dinamita encès dins d’una habitació i posa cara de murri, a veure què passa. La seva primera novel·la, publicada el mes de gener per TRIA Llibres comença amb un Chevrolet Corvette circulant a 300 per hora per una carretera secundària, amb quatre paios vestits de paramilitars, el cabell greixós i una missió suïcida ficada al cap: matar el rei i acomiadar-se d’Espanya.

El guionista, escriptor, periodista i lluitador amateur de sumo Jair Domínguez (Barcelona, 1980) ha publicat enguany la novel·la Hawaii Meteor (TRIA Llibres, 2012), una road movie apocalíptica, situada en un futur distòpic i protagonitzada per quatre terroristes que pretenen assassinar el rei d’Espanya i proclamar la independència de Catalunya, i que no dubtaran a estripar-ho tot per aconseguir-ho.

L’autor de Jesucrist era marica i altres contes ha parit un thriller inflamable i provocador amb ecos de les cròniques lisèrgiques de Hunter S. Thompson; les ficcions apocalíptiques de Chuck Palahniuk; les subversives lletres de Def Con Dos; la violència de Quentin Tarantino o les històries de carretera de Jack Kerouac, entre molts altres referents, barrejats amb el seu propi imaginari salvatge.

Domínguez, que actualment forma part de l’equip del programa La segona hora, de RAC1, ha escrit per a Buenafuente, Polònia, Crackòvia i Minoria Absoluta, entre d’altres. També ha escrit guions de pel·lícules de sèrie Z, ha treballat en publicitat i ha fet de reporter en diaris comarcals.

Amb Hawaii Meteor signa una història d’acció i violència, sàtira i humor negre, tan irreverent com necessària i devastadora, que, com diuen els de TRIA Llibres, “generarà seguidors fervents i detractors a parts iguals”. La metxa del cartutx s’esgota… Podeu llegir el principi de la novel·la aquí: BUUUM! El dibuix de la portada és obra del martorellenc Oriol Malet.

 

Coberta de Hawaii Meteor amb il·lustració d'Oriol Malet

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Per gustos colors, però no es pot comparar de cap de les maneres els escrits de Jair Domínguez amb el GRAN Palahniuk…
    Vaig llegir “Jesucrist era marica…” i em va semblar d’allò més aborrit i amb “Hawaii Meteor” m’he quedat al principi: molt fluix, dolentot, dolentot…