Lectors de Núvol

Lectors de Núvol

Opinions recollides a [email protected] o aquestes xarxes socials:

Què opineu els lectors? La vostra idea d’Europa

Les opinios del lectors sobre #EuropaNúvol

Els lectors de Núvol teniu moltes coses a dir, i per això volem fer-vos preguntes i recollir les vostres idees. Cada 15 dies, us proposarem un tema a partir de la qual anirem publicant articles, entrevistes, podcasts… que podreu seguir en forma de hashtag a la web i a totes les nostres xarxes socials. Des d’un acudit a Twitter, passant per les respostes al nostre compte d’Instagram, fins a cartes al director que ens vulgueu enviar a [email protected], volem saber què en penseu. Aquestes dues setmanes, us hem preguntat si us sentiu europeus i què representa per a vosaltres la idea d’Europa.

Us sentiu europeus? Quan es tracta de contestar amb un monosíl·lab, al nostre Instagram @Nuvol_com el “sí” i el “no” empaten.  A l’entremig, s’imposa una sensació d’escepticisme creixent: molts, com l’@andreabegood, heu respost “no massa” o, com en @gunitus, “cada vegada menys”. Ningú ha compartit un entusiasme creixent en forma de “cada vegada més” o “abans no, però després de X molt més”, però si ens fixem en el que heu contestat a la pregunta “Què et ve al cap quan penses en Europa?”, hem de concloure que la comunitat nuvolaire s’estima la idea d’Europa en tant que identitat cultural, però tot el contrari si posem el focus en les polítiques de la Unió Europea, que us fa pensar en “L’africa esclava” (@txellcc_) o en “Un fracàs” (@unmonminuscul). Potser, la sensació més estesa és la d’en @s_corneet “Em sento europeu. Tanmateix, l’actitud d’Europa vers els seus pobles és penosa”.

A Twitter, la constant ha estat demanar una Europa millor. Entre tot el que heu dit, hem seleccionat aquestes piulades, però no sabem què haurà fet la Comissió Europea, que ha estat tan atenta a les vostres respostes com nosaltres:

En @cbou7 ha compartit amb nosaltres la seva visió d’Europa “#EuropaNúvolTrobar la identitat en la diferència, saber-se hereus tant del propi paisatge com del més llunyà. Europa m’és mestra i aparador desesperant a la vegada. Definitivament ens cal més filosofia a classe”

En Josep Maria Turuguet (@EnTuruguet), mestre jubilat, va reflexionar sobre els problemes d’Europa en aquest fil, i ens quedem amb la seva conclusió “Si l’experiència d’Europa no aprofita al Món, el Món pot repetir els seus errors a una escala molt més gran”.

I el nostre estimat Oriol Puig Taulé (@oriolpuigtaule), cap de L’Apuntador, que durant la seva estada a Lisboa va escriure aquest article, ens ha sabut fer veure que Europa, malgrat tot, encara mola.

Finalment, també us vam demanar correus electrònics amb la vostra opinió, cartes al director de tota la vida actualitzades al 2.0. Hem seleccionat aquest text de Josep M. Armengou, subscriptor de Núvol:

“Doncs sí, em sento profundament europeu. Per generació, per assumpció de destí comú, per francòfil inicial (Llibertat, Igualtat, Fraternitat), per poliglota romànic, per assumpció de la via nòrdica.

Europa representa per mi -a veure si m’explico curt i ras- allò que segurament per a molts catalans representa Espanya: l’espai més gran on compartir valors i accions. De cap manera me l’ha representat mai Espanya, i avui menys que mai. Això em va ser decisiu des de ben petit. La llibertat i, sobretot, la cultura, el civisme, l’estat del benestar, l’ambient, el mestissatge, la barreja de llengües, l’espai individual, el transport públic, el paisatge, l’aigua.”

Moltes gràcies per les idees que ens heu fet arribar durant aquests dies. Estigueu atents a la pregunta que us farem la setmana vinent!

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació