Que el cinema t’acompanyi

12.12.2015

Una de les estrenes més esperades d’aquest any és, sens dubte, Star wars. El despertar de la força, l’episodi VII de la famosa saga dirigida per J.J. Abrams. Aquesta i altres pel·lícules —com Phantom boy, Coco, el petit drac, L’assassinat d’un gat, Sufragistes i Charlie Brown i Snoopy— les podreu trobar aquest Nadal als cinemes en català, ja siguin subtitulades com doblades. Barcelona nit d’hivern i The visit són altres films que es poden anar a veure aquests dies als cinemes de tot Catalunya. I a principi d’any també es podrà veure Voyeur, la història d’una noia que viu la seva pròpia experiència a través dels altres.

El setè episodi de Star Wars

El setè episodi de Star Wars

La Direcció General de Política Lingüística (DGPL) ha volgut potenciar al llarg d’aquest últim any la presència del català a les sales de cinema, que és gairebé anecdòtic. Fa poc ha renovat el portal web Cinema en català, en el qual es recull l’oferta disponible, tant de pel·lícules de producció pròpia com subtitulades o doblades. El portal incorpora informació sobre la versió de cada sessió cinematogràfica, ofereix dades obertes i obre una via de contacte amb programadors i exhibidors perquè trametin la informació actualitzada sobre l’oferta de cinema en català.

Les estrenes d’aquest Nadal

Phantom boy, Coco, el petit drac i L’assassinat d’un gat es podran veure als cinemes a partir de l’11 de desembre. Phantom boy (Insaisissable), doblada en català, és una pel·lícula francesa de dibuixos dirigida per Alain Gagnol i Jean-Loup Felicioli, en la qual un policia ferit per un gàngster coneix a l’hospital un noi d’onze anys que té el poder de sortir del cos i travessar parets.

Coco, el petit drac (Der kleine Drache Kokosnuss) és una pel·lícula d’animació ,dirigida per Hubert Weiland i Nina Weils que es podrà veure tant doblada en català com substitulada i en versió original. La pel·lícula comença quan en Coco, un drac volador que no pot volar i l’Òscar, un carnívor que és vegetarià, arriben a l’illa del Drac, on viuen aventures amb el porc espí Matilda i coneixen dracs de totes les mides.

L’assassinat d’un gat (Murder of a cat), dirigida per Gillian Greene, és una pel·lícula protagonitzada per Clinton Moisey, un jove que encara viu amb la mare i el gat. Un dia, però, es troba el gat mort amb una fletxa i decideix començar a investigar possibles sospitosos amb l’ajuda d’una noia, que tenia el mateix gat. Es pot veure als cinemes amb versió original i subtitulada en català.

Charlie Brown i Snoopy (Snoopy and Charlie Brown: The peanuts movie) s’estrenarà als cinemes catalans el proper 25 de desembre. Dirigida per Steve Martino, la pel·lícula animada es basa en dos dels personatges més coneguts dels còmics de Charles Schulz, Peanuts: Charlie Brown i Snoopy.

Star wars. El despertar de la força (Star wars. The force awakens) arribarà als cinemes el 18 de desembre i es podrà veure doblada en català. Dirigida per J.J. Abrams i amb les intervencions d’actors veterans com Harrison Ford, Mark Hamill, entre molts altres, és el penúltim capítol de la saga i nous personatges es mesclaran amb vells i mítics de la Guerra de les Galàxies. Després de 30 anys de la caiguda de l’Imperi Galàctic, un misteriós guerrer amenaça la pau, mentre uns fugitius travessen el planeta desert Jakku.

Sufragistes (Suffragette), de Sarah Gavron, se centra en els primers integrants del moviment britànic defensor del sufragi femení de final del segle XIX i principi del XX i compta amb la participació d’actors com Meryl Streep, Samuel West, Adrian Schiller o Morgan Watkins. La podeu veure als cinemes doblada al català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. És una molt bona notícia que aquest film (i els altres tres) el poguem tenir en català. És una molt mala notícia que la resta no.