Quatre propostes teatrals més enllà del Grec

22.07.2015

Pels aficionats a les arts escèniques, l’estiu és sinònim de Festival Grec. Però, parafrasejant els mítics Astèrix i Obèlix, no tota la gàl·lia està conquerida. Encara queden petites aldees, alternatives al festival, que demostren que hi ha vida cultural més enllà de Montjuïc.

Una escena de Al vostre gust, © Tatiana Pagà

Una escena de Al vostre gust  © Tatiana Pagà

Shakespeare sense fronteres: El clàssic de l’estiu. Coixinet, cervesa fresca i Shakespeare per la vena. Enguany, l’obra escollida per la companyia Parking Shakespeare és Al vostre gust i el director, Llàtzer Garcia. “És la comèdia que més m’agrada” confessa el gironí, que es va enamorar d’aquest text fa més de deu anys, quan va fer d’ajudant de direcció de Xicu Masó en la versió d’aquesta obra encarregada d’inaugurar el festival Grec l’any 2005. L’espectacle, com ja és habitual, es podrà veure de dilluns a diumenge excepte els dimecres fins el 2 d’agost. Tingueu en compte, però, que l’any passat van passar per parc de l’Estació del Nord més de 6.000 persones. Així doncs, no badeu o us quedareu sense lloc!

Terrats en cultura: Us imagineu gaudir d’un espectacle al terrat de casa? Els de Terrats en cultura ho fan possible. Una iniciativa que, des de fa més de dos anys, programa actuacions de teatre i música en terrats barcelonins amb un doble objectiu: apropar la cultura a tothom i donar un altre ús a les cobertes dels edificis. “La cultura pot esdevenir-se en qualsevol espai urbà. Mantenir-la tancada en espais, per grans que siguin, és engabiar-la, engavanyar-la, limitar-ne el conscum a una part petita de la ciutadania” expliquen els organitzadors. Tot i que, com la resta de teatres, Terrats en Cultura ja acaba temporada, encara podeu assistir a l’últim espectacle: Pau als terrats. El cantautor Pau Alabajos és un dels màxims exponents de la cançó en català. Hereu dels compositors més privilegiats, la seva música transmet emocions, pensaments i un interès pel que passa al nostre voltant. El seu repertori va des de les balades més intimistes fins a la denúncia de la corrupció urbanística o els escàndols polítics i humans a València, a Catalunya i a la resta del món. El concert tindrà lloc els dies 31 de juliol i 1 d’agost al barri de Sarrià. Correu a apuntar-vos!

Cabaret sensorial:  La companyia Teatro de los sentidos ens proposen quatre activitats complementàries on els sentits són els autèntics protagonistes. El Cabaret sensorial és un espai de trobada per a les nits de juliol, un racó màgic de Montjuïc, on poder gaudir d’espectacles, música i jocs sensorials entre murs de pedra, mobles antics, espelmes sota els arbres i els estels sobre el Mediterrani. Un espai per deixar-se seduir. Degustar Records serà la proposta que es presentarà tots els dijous i divendres. Un recorregut de petit format a través del gust i l’olfacte. Els dissabtes toca el torn a 18m2 de pell, un itinerari per jugar a intuir el misteri del cos. L’obra proposa un recorregut a través dels secrets i misteris d’un antic espai abandonat, per desembocar a la sorpresa inefable d’Eros. I, finalment, els diumenges tota la família podrà esmorzar i fer cultura amb el Cabaret de Xocolata. Una iniciativa per a que els més petits descobreixin el teatre sensorial a través de diferents creacions que els membres de la companyia han desenvolupat partint del món del conte i la música. A més, el Cabaret oferirà una programació musical a taquilla inversa.

Nits de teatre al Teatre Gaudí: Mentre la resta de teatres abaixen el teló, el Teatre Gaudí continua a tota vela. La pista, L’home amb qui somien les dones quan somien amb homes i Los que iban cantando són algunes de les propostes de la sala capitanejada per Ever Blanchett. Dues comèdies i un cicle de concerts que prometen fer-nos oblidar el calor asfixiant de Barcelona. Atenció, sobretot, a La pista, un espectacle guanyador de la Beca Desperta d’AtriumLab, sobre les maratons de ball celebrades als Estats Units després del crac del 29.

Etiquetes: