Putes i consentits pugen als escenaris

1.03.2015

Si heu pensat algun cop que el dia de Sant Jordi és quelcom especial o màgic, us he de donar la raó. A la parada de llibres de Lapislàtzuli editorial del 23 d’abril de l’any passat s’hi acostà una noia ben simpàtica, curiosa i riallera. Tot mirant i re-mirant la petita col·lecció de llibres exposats i editats, va preguntar-nos: Quin llibre de poesia em recomanaríeu? Després d’un tira i arronsa tendre, rialler i totalment distès, la Susanna se’ls va endur tots….

Rabera i A.Canyelles

La Rabera Eclèctica  i Antonina Canyelles

Uns mesos més tard rebem la trucada de la benvolguda Susanna Sebastià. Ella forma part d’una petita companyia de teatre anomenada La Rabera Eclèctica i ens comenta que s’han quedat fascinades amb un dels llibres, tan fascinades que el volen escenificar, representar i promocionar allà on sigui i com calgui; han quedat certament impactades. El llibre és Putes i consentits d’Antonina Canyelles (Palma 1942) i ens demanen el permís (concedit) per crear i recrear universos.

La Rabera Eclèctica és una petita companyia de teatre formada per artistes provinents de diferents disciplines com ara la música, la dansa i el teatre. Fa ja cert temps que visiten petits escenaris del País Valencià i Catalunya repartint poesia escenificada a tort i a dret. Ara, el 7 de març, estrenen al Centre Cultural de la Farinera del Clot, l’espectacle Putes i consentits, basat en l’obra del mateix nom, de la mateixa editorial i de la mateixa Antonina. I dò? Que no és màgic, això?