Punt final a la vaga dels acomodadors de L’Auditori i el Liceu

1.07.2015

Segons ha comunicat L’Auditori aquesta tarda, s’ha posat punt final a la vaga dels acomodadors, que ja feia dos mesos que durava. Un acord entre l’empresa Manpower Group Solutions, els acomodadors i L’Auditori de Barcelona ha permès posar punt i final a la vaga que mantenien des del passat 30 d’abril. L’acord, signat avui al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya on s’ha dut a terme la mediació, suposa una millora substancial de les condicions laborals d’aquests treballadors que presten el servei d’acomodació a L’Auditori.

Un piquet de vaga a L'Auditori

Un piquet de vaga a L’Auditori

Així doncs, s’atenen les demandes d’increment de sou d’acord amb el conveni de Locals d’Espectacles, s’amplia el nombre d’efectius per servei i s’augmenta el nombre mínim d’hores de treball.

L’Auditori entén aquest acord com un exercici de responsabilitat que permet reprendre l’activitat artística alhora que millora les condicions laborals d’aquest col·lectiu. Tot i així, malauradament el concert de The Artist que havia d’oferir l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya els dies 17 i 18 de juliol segueix cancel·lat degut a que la complexitat de la producció no permet reprogramar-lo amb tant poc temps d’antelació. L’Auditori lamenta les molèsties que això pugui ocasionar al públic.

Núvol es va fer ressò d’un dels incidents més greus que es van produir a causa de la vaga, quan un piquet de vaguistes va estar a punt d’impedir que se celebrés un concert d’Obeses el dia 21 de maig. Podeu llegir la crònica dels fets aquí.

El conflicte es resol també al Liceu

El col·lectiu de sala i acomodadors han posat fi a la seva vaga indefinida al Gran Teatre del Liceu després de l’acord que han assolit amb la seva empresa, Manpower Group Solutions S.L.U., en la mediació duta a terme pel Departament de Treball de la Generalitat. L’acord, ratificat anit per l’assemblea de treballadors, garanteix aquest servei al Liceu.

Els treballadors seguiran sense dependre contractualment del Liceu, si bé passaran a ser fixos discontinus de Manpower. Així mateix, s’incrementa el preu per hora laborable de 7,20 euros a 9,20 euros, quantitat que abonarà aquesta empresa per la qual estan contractats.

L’acord contempla el manteniment de la plantilla que presta actualment aquest servei en el Liceu, incloent-t’hi mesures de flexibilització laboral per tal de garantir-ne l’adequat funcionament present i futur.

El Liceu ha expressat en un comunicat la seva satisfacció per la resolució del conflicte, i ha reiterat la intenció de seguir amb el seu projecte social d’integració a partir del col·lectiu de sala i acomodadors, que seguiran sent universitaris menors de 24 anys, un 10% del barri del Raval i un 10% persones amb síndrome de Down.