Propòsits d’any nou a la Filmoteca

16.12.2014

La programació del 2015 a la Filmoteca arriba carregada d’esdeveniments. Una retrospectiva i un simposi commemoraran el centenadi d’Orson Welles. Aki Kaurismaki i Abbas Kiarostami presentaran les seves retrospectives. I hi haurà dues exposicions dedicades a l’Estudi Sabaté i a Rovira Beleta. 

Luis Buñuel

Luis Buñuel

La programació del 2015 a la Filmoteca arrenca, de gener al març, amb quatre cicles: “Jean Epstein, el mestre de Luis Buñuel”, procedent de la Cinémathèque Française; “Jiri Menzel i el nou cinema txec” i “Abbas Kiarostami, la sensibilitat iraniana”, que ens visitarà per presentar la retrospectiva. El finès Aki Kaurismäki serà també a Barcelona per retre homenatge al seu col·lega Peter Von Bagh. El mateix mes de març s’obrirà al públic l’exposició “República, guerra, dictadura: foto fixa Estudi Sabaté”, una exposició de producció pròpia.

D’abril a juny es podran veure tres cicles: el temàtic “A tota màquina! El tren i el cinema”, un homenatge al recentment traspassat Alain Resnais, mestre de la Nouvelle Vague; i la commemoració del centenari d’Orson Welles, que inclourà una retrospectiva completa dels seus films i materials inèdits a més d’un simposi internacional sobre la seva obra.

Durant els mesos de juliol i agost, han programat els cicles “Jarmush-Lynch, Schrader. Estils trascendents” on faran un recorregut per aquests tres cineastes independents nord-americans; i “Grans espais. De 2001 a Gravity” a partir de films que transcorren a l’espai a la recerca d’universos desconeguts. Al setembre, d’altra banda, se celebrarà el centenari d’Ingrid Bergman.

A la tardor acolliran una retrospectiva i una exposició dedicada al director català Rovira Beleta, un cicle sobre el cineasta italià Gianni Amelio i la commemoració del centenari de Frank Sinatra.

Etiquetes: