Proa convoca un nou premi de novel·la

5.04.2019

Edicions Proa ha convocat un nou premi de novel·la inèdita en llengua catalana. El Premi Proa de Novel·la neix amb el propòsit “d’impulsar l’excel·lència, la renovació i el reconeixement de la literatura catalana, com a continuació de la tasca editorial de Proa al llarg de les dècades”, ha dit Josep Lluch, editor de Proa.

Clara Queraltó és un dels membres del jurat

El termini d’admissió d’originals venç el 15 de juliol de 2019 i la dotació del premi és de 40.000 euros. El veredicte s’anunciarà el novembre de 2019 en una festa literària, i tot seguit la novel·la guanyadora arribarà a les llibreries. El jurat d’aquesta primera edició està format per Vicenç Villatoro, Nelleke Geel, Xavier Pla, Clara Queraltó i Josep Lluch.

Com ha explicat l’editorial, des de la seva fundació el 1928, Edicions Proa ha tingut el compromís d’incorporar al català les grans obres literàries de tots els temps i estimular la creació literària en la llengua catalana. És així com la col·lecció A Tot Vent, amb un catàleg de més de set-cents títols, ha aconseguit ser “una referència per als lectors durant dècades”.

Amb aquest premi Proa es dota d’una eina de promoció que havia perdut amb el traspàs del premi Sant Jordi a Enciclopèdia Catalana.

Us podeu descarregar les bases del premi aquí.