Priorat Versió Original

5.09.2012

 

 

Jordi Puntí

 

El Priorat és un territori frontera i frontissa. Un territori que no ve de pas, ni te’l trobes casualment. Al Priorat s’hi ha d’anar. I això, juntament amb molts altres condicionaments, ha condicionat la vida d’aquesta comarca. Roser Vernet, directora del Centre Quim Soler, sosté que “el Priorat és, també, un territori on l’escala dels espais i paisatges físics i humans i els ritmes que pauten les hores, encara mantenen unes relacions equilibrades”. Com que el Priorat no és un lloc de pas, Roser Vernet ha decidit engegar el projecte Priorat Versió Original. A partir del mes d’octubre que ve, Vernet acollirà al Perxe, la casa rural que regenta, una sèrie de trobades amb autors i artistes que s’han avingut a passar un cap de setmana amb els altres convidats de la casa.

Priorat Versió Original convida, durant un cap de setmana,  una persona (un escriptor o algú altre del món de la creació, i el pensament en general) per compartir amb un grup reduït de persones, hostatjades a la casa rural, una estada que propiciï l’intercanvi. “Volem que els autors ens parlin d’allò que creen i d’allò que volen transmetre. I, també, volem poder aprofundir en la seua obra i en allò que s’hi relaciona”, explica Vernet.

Aquesta tardor ja hi ha programats tres caps de setmana amb tres escriptors: Maria Barbal (octubre), Sílvia Alcántara (novembre) i Ramon Solsona (desembre). “Prioritzem la literatura per afinitats evidents i declarades”, explica Vernet, “però som tastaolletes de mena (en tots els sentits del mot, el culinari també) i més endavant obrirem les trobades a altres àmbits i altres expressions com la música, la pintura, el pensament i la reflexió”. De cara al 2013 ja té confirmats caps de setmana amb Jordi Puntí, Manuel Baixauli, Dolors Miquel o Eduard Márquez. També ha convidat el baríton Josep Cabré, Joan Nogué, director de l’Observatori del Paisatge i el dissenyador Xavier Bas.

La casa rural Perxe acull també la seu del Centre Quim Soler, una entitat cultural que organitza activitats que mariden el món de la literatura i del vi en sentits molt amplis. “Volem que els nostres convidats, entre 5 i 15 persones màxim, visquin una experiència que sigui interessant també pel fet de ser compartida”, explica Roser Vernet. “Que l’espai que tenim en aquest bocí de país encara massa desconegut sigui un lloc que, amb el temps necessari i sobretot sense presses, faciliti intercanvis rics i diversos”.

Enguany el guanyador del premi Núvol de contes obtindrà un xec per assistir gratuïtament a una trobada de Priorat Versió Original. El premi es concedeix aquest dissabte dia 8 de setembre a les 13.30h en el marc de la Setmana del Llibre Català. Roser Vernet hi serà present per explicar detalls a qui vulgui apuntar-s’hi.

Podeu trobar els detalls i les condicions i demanar informació a : www.perxe.com/prioratversiooriginal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 Comentaris
  1. Retroenllaç: Premi Núvol, veredicte | Núvol

  2. Una idea original i una proposta sugerent; la trobada de segur que serà força enriquidora per a tots els presents de qualsevol cap de setmana. El Priorat, tot ell, és l’escala per acostar-nos a la divinitat de les emocions, de l’aprenentatge…Espero poder ser-hi juntament amb tot els onze companys de Narrativa 305 de l’Ateneu.

  3. Retroenllaç: Gràcies pel prèmit | Núvol