Andorra reinventa el paisatge

21.08.2015

La primera edició de la biennal internacional Andorra Land Art (ALA 2015) tindrà lloc del 10 de setembre al 10 d’octubre de 2015. Durant aquest mes, prop d’una trentena d’artistes de Catalunya i altres països mostraran la seva creativitat a l’hora d’imaginar i construir un nou paisatge contemporani. Durant l’esdeveniment es podrà veure com els artistes treballen amb la natura per millorar espais naturals i urbans amb les seves creacions personals.

Façanes de laparcament davant de l’església de Sant Pere. Obra de Josep Anton Farré Canelles

Façanes de l’aparcament davant de l’església de Sant Pere. Obra de Josep Anton Farré Canelles

La missió d’ALA és ben clara i ha estat en la ment dels organitzadors des de bon principi: posar en valor el grandíssim patrimoni natural i cultural d’Andorra, amb la premissa de construir un paisatge contemporani, és a dir, una manera diferent d’interpretar un lloc, un territori i un país. A part, també és una manera d’atraure un nou tipus de turisme, el que es mou per motius culturals, especialment en una època de l’any en què l’atractiu turístic del país decau. D’aquesta manera es pretén augmentar el prestigi internacional d’Andorra com a país que aposta decididament per la cultura i l’art; que s’atreveix amb una proposta que va més enllà de les ofertes convencionals.

Amb l’ALA s’intenta projectar en la societat el missatge que el medi ambient i el patrimoni artístic andorrans són dos valors que cal posar en relleu i fomentar-ne el coneixement a dins i fora del país. El fet d’impulsar la presència dels artistes nacionals i alhora posar-los en contacte amb artistes consagrats d’arreu del món, potencia la implicació de tota la societat andorrana i, especialment, de les generacions del futur (joves i infants) en entendre l’art com a element bàsic de la cultura contemporània.

Andorra Land Art acull artistes de renom internacional com els britànics Martin Hill i Phillipa Jones –que, a més, seran els protagonistes de la conferència inaugural–, el nord-americà Stuart Williams, la francesa Marie-Hélène Richard, el britànic Joseph Ford, el belga David Vanorbeek o l’espanyol dEmo, participen en aquesta primera edició de la Biennal, ja sigui amb obres in situ o amb exposicions de fotografies. També hi participen els artistes andorrans Miquel Mercè, Susanna Ferran, Frédéric Hoffmann, Sara Valls, Nerea Aixàs, Jordi Casamajor, Mònica Armengol, Rafel Contreras, Pere Moles, Tito Farré i Anna Mangot, així com els catalans Xavier Puente, Eudald Alabau, Jordi Solé, Víctor Mata i Josep Lluís Vendrell.

Per a més informació, aquí teniu el web oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. L’horror arquitectònic ( i mural) davant de l’església de Sant Pere. Aquestes muntanyes tindrien que soterrar una bona part del Principat d’Andorra.