Última funció de Premis i càstigs al Teatre Lliure

5.10.2015

Us imagineu assistir al work in progress d’un espectacle? És el que podem veure a Premis i càstigs, de l’argentí Ciro Zorzoli, al Teatre Lliure. L’espectacle gira al voltant d’un grup d’actors que assagen i practiquen per arribar al virtuosisme en la seva activitat escènica. Cada nit el públic assistirà a una d’aquestes sessions i serà testimoni de les dificultats i els misteris de la representació teatral. És possible la representació? Quin espai li queda al teatre per a representar fets si els podem veure en viu i en directe per la televisió? Són algunes de les preguntes que Premis i càstigs comparteix amb els espectadors.

Premis i Càstigs © David Ruano

Premis i Càstigs © David Ruano

Després de col·laborar amb directors com Pau Miró o Alfredo Sanzol, les T de Teatre han decidit apostar per Ciro Zorzoli, un dels referents de l’escena teatral argentina. “La primavera del 2010 vam assistir a una funció d’Estado de ira, de Zorzoli, i vam sortir del teatre entusiasmades com feia temps que no sortíem d’un teatre” expliquen les T de Teatre. Més enllà de l’argument i les interpretacons, el que les va captivar d’Estado de Ira va ser que Zorzoli era capç de conjugar una potent i inusual dramatúrgia amb un sentit de l’humor espaterrant i alhora inquietant.

Premis i càstigs, com Estado de Ira, no té una narració tradicional sinó que “treballa més a partir de diferents estampes que es presenten en el desenvolupament de la peça”. I, com no podria ser d’una altra manera amb les T de Teatre, a l’espectacle tot passa a través del joc i de l’humor. “L’humor,-ha explicat Zorzoli-, és el codi que permet desprevenir-se d’alguns temes més durs i greus, fa que certes coses es puguin veure amb ulls nous”.

El muntatge, interpretat per Ivan Benet, Mamen Duch, Carolina Morro, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta, Jordi Rico, Àgata Roca i Marc Rodríguez, es podrà veure fins el 25 d’octubre al Teatre Lliure de Montjuïc.