Premi Núvol, veredicte

12.09.2012

 

Acte de concessió del premi Núvol | Foto Setmana del Llibre en Català

 

Avui s’ha lliurat el Premi Núvol de contes a la Plaça de la Paraula dins el marc de la Setmana del Llibre en Català. El jurat, format per Màrius Serra, Matthew Tree, Jordi Puntí, Enric Gomà i Bernat Puigtobella ha concedit tres premis: el primer premi consisteix en un cap de setmana al Priorat dins el programa Priorat Versió Original; el segon premi, serà una subscripció a la revista L’Avenç i el tercer una subscripció a + VilawebA més, cada membre del jurat apadrinarà un conte, que ha estat premiat amb un lot de llibres.

 

Eduard Ribera

 

La convocatòria del premi Núvol ha estat un èxit de participació. Hi han concursat més d’un centenar d’autors, de totes les edats i procedències. Des que vam començar a publicar els contes d’estiu a Núvol, a principis d’agost, hem constatat que són els escrits més seguits i comentats per part dels lectors.

 

Pep Garcia i Orri

 1er Premi. Confitura de figa. d’Eduard Ribera

2on Premi. Castell de focs, de Pep Garcia i Orri

3er Premi ex-aequo. Un got d’aigua de Vicent Almela i Conte de Nadal, de Damià Bardera.

 

Vicent Almela

 

A banda de tots aquests premis, cada membre del jurat ha tingut el gust d’apadrinar un conte entre tots els finalistes. Els autors d’aquests contes rebran com a premi un lot de llibres. A continuació us enumerem els cones seleccionats amb els apadrinaments corresponents:

Màrius Serra apadrina ‘Cavalls al túnel’ de Néstor, amb aquestes paraules: ” Una inquietant fantasia subterrània escrita amb una frescor admirable i la falta de pretensions dels bons lectors de metro, com si l’alè de Borges s’encaixés en un volumet de la Biblioteca Pulga en una parada de metro fantasma”.

 

Néstor, autor de 'Cavalls al túnel'

 

Matthew Tree apadrina el conte ‘Elemental, estimat Watson’ d’Eva Gutiérrez Pardina amb aquestes paraules: “Sembla mentida que algú encara s’hagi atrevit a esprémer el món de Sherlock Holmes – tan explotat des de fa anys i panys per escriptors, dramaturgs, cineastes…- una mica més, però el que sorpèn de debò és que, en aquest cas, l’autora se n’hagi sortit. El conte no només evoca – amb quatre pinzellades subtilment paròdiques – l’ambient i el fil argumental de molts del contes originals, sinó que també ha sabut afegir-hi un toc nou, sense que sigui massa obvi, i d’una manera del tot creïble dins dels paràmetres ja marcats per Conan Doyle. Una petita delícia”.

 

Eva Gutierrez Pardina

 

Jordi Puntí apadrina ‘L’estat del benestar’ de Jordi Hernàndez, amb aquestes paraules: ”‘L’estat del benestar’ sap aprofitar les virtuts de la narrativa breu: traça una bona història en poques paraules, té sentit de l’humor, juga amb la realitat i la fantasia, i es clou amb un gir final que redobla la gràcia de la història i conté un element de crítica que millora tot el conte”.

 

Jordi Hernàndez Pons

 

Enric Gomà apadrina ‘Conte de Nadal’ de Damià Bardera amb aquestes paraules: “Un conte inquietant i amarg. Que, francament, m’hauria agradat escriure a mi. No sé trobar un elogi millor. Espero amb moltes ganes llegir el primer recull de contes del Damià Bardera. I també el segon”.

 

Damià Bardera

 

Bernat Puigtobella apadrina ‘El rentaplats’, d’Aloma Vilamala, amb aquestes paraules: ‘Una narració caldersiana en clau femenina. L’autora descriu de manera subtil la dissolució de la dona en mans del refinament electrodomèstic. Amb una prosa mesurada i alhora elàstica, Aloma Vilamala ens explica la història d’una dona que es va fent petita, com l’Alícia de Caroll, fins a desaparèixer per un dels molts desguassos que li presenta la seva vida”.

 

Aloma Vilamala

 

Núvol premia també amb un lot de llibres el conte ‘La platja’ de Montserrat Piquer, que ha estat el conte que ha rebut, de llarg, més comentaris dels lectors de Núvol.

 

Montserrat Piquer

Aquesta tardor es publicarà en format digital una selecció dels millors contes publicats aquest estiu al digital de cultura dins la Biblioteca del Núvol.

De moment, si voleu llegir tots els contes publicats al llarg de l’estiu, feu clic aquí.

Núvol.

info@nuvol.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 Comentaris
 1. Enhorabona per al guanyador, els finalistes i tots els premiats!
  I gràcies a Núvol. com per l’oportunitat de gaudir i compartir tots aquests contes.
  Volia tornar a llegir el conte guanyador, però sembla q s’ha perdut i l’enllaç no funciona…
  Voldria acabar amb un reconeixement per als contes q no han estat classificats, alguns de molt bons i que no podeu deixar de llegir!
  Entre els meus favorits, hi ha: la retalladora (finalista), objectes perduts, Rosalia, Elena Lebedeva, Ahir la vaig tornar a veure, Mossén Stradivarius, Dubtes, el record de l’avi, Bocins, la platja (premi del públic), estiu, i altres q ara no recordo…

  Per cert, m’agradaria agrair novament a Núvol que m’ajudés a divulgar el meu conte “els neguits de l’esportista” i a tots aquells q l’heu llegit i l’heu fet córrer.

  Gràcies!

 2. Retroenllaç: Gràcies pel prèmit | Núvol

 3. M´agradaria felicitar a la revista per la seva qualitat de publicació. D’altra banda felicitar, també, l’excel·lent iniciativa d’aquest concurs de contes d´estiu. Crec que seria interesant seguinr celebrant aquests tipus de concursos que promouven la cultura, i ajuden persones de gran talent que no poden accedir al públic mitjançant les editorials.
  Tambe he trobat excel·lent el premi especial, doncs un autor que ha aconseguit atreure tants lectors és perquè el relat és realment de gran vàlua i de gran sensibilitat.
  Crec que molta gent estarà d´acord amb mi en què ens agradaria continuar llegint contes d´aquesta autora.
  Salutacions

 4. Moltíssimes felicitats als i les 8 finalistes i a la premi especial! i un reconeixement especial pels 4 primers!
  L’enhorabona!

  I agraïments a la revista Núvol per l’organització del premi i per aquest agost farcit de contes!