Política, periodisme i humor en la nova edició dels Premis Carles Rahola

4.02.2017

La V Setmana dels Rahola, organitzada per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes, vol retre homenatge a les grans virtuts del periodisme clàssic: denúncia, honestedat, valentia i integrat. És per això que en l’edició d’enguany compta amb les veus de periodistes de renom.

Albert Om és un dels ponents en la V Setmana dels Rahola | Foto: TVC

Albert Om encetarà la setmana d’aquests premis de comunicació amb una conferència el dilluns 13 de febrer a les 12 del migdia titulada “Qui té el poder?”. Dos dels grans corresponsals del periodisme català actual, Rosa Maria Calaf i Bru Rovira, aportaran també la seva visió sobre els mitjans de comunicació, la política i el món en un diàleg titulat “Carretera i micro” que mantindran el divendres 17 de febrer. Carles Bellsolà, la cara visible del compte de Twitter Autobús de Campanya; Manel Fontdevila, dibuixant de còmics, pare de La Parejita i un dels fundadors de la revista Orgullo y Satisfacción; i Manel Lucas, guionista i actor de Polònia (TV3), parlaran en una taula rodona el dilluns 20 al migdia sobre la relació entre la política, el periodisme i l’humor: “Riure per no plorar? El paper de l’humor com a eina informativa”.

D’altra banda, l’edició posarà l’accent en la crisi europea dels refugiats projectant el documental My Friend de Carles Prats i Paulí Subirà el dimarts 21 a la tarda que seguidament mantindran una tertúlia amb els assistents. La darrera mirada a la política serà més distesa: Patrycia Centeno, assessora d’estètica política, comentarà amb el periodista Jordi Grau, director d’El Punt Avui – Comarques Gironines, què amaguen sota la seva imatge alguns dels polítics gironins més rellevants. Aquesta proposta, titulada «Americana negra o d’aneguets? Despullem els polítics gironins», tindrà lloc la tarda del dimecres 22.

L’acte de lliurament dels Premis Carles Rahola de Comunicació tindrà lloc el 23 de febrer a l’Auditori de Girona on es donaran a conèixer els guanyadors de les set categories (premsa, ràdio, televisió, fotografia, informació digital, comunicació institucional i projecte) i de la Beca dels Premis Carles Rahola, dotada amb 3.000 euros i promoguda per l’Ajuntament de la ciutat.

La Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes van crear ja fa vuit anys els Premis Carles Rahola de Comunicació Local per premiar i fomentar el talent periodístic gironí. Tres anys després va néixer la Setmana dels Rahola per fer més visibles els guardons i apropar-los a la societat. Des d’aleshores, la Setmana dels Rahola ha crescut molt i ara compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i la biblioteca pública Carles Rahola.