Polichinelle del Théâtre de La Pendue visita Barcelona

1.05.2014

El titella francès Polichinelle fill de la tradició napolitana (i cosí-germà de la figura italiana Pulcinella) visitarà el seu company català, el Bornet. Vindrà acompanyat del Théâtre de La Pendue els dies 3 i 4 de maig, a les 18h de la tarda (el dissabte) i el diumenge a les 12,30h, al Born Centre Cultural.

El Polichinelle prové de la tradició napolitana i comparteix alguns trets físics amb la figura de Pulcinella, però amb un caràcter diferenciat.

El Théâtre de la Pendue porta les trapelleries i singularitats del titella Polichinelle a Barcelona. La seva aparença bohèmia i misteriosa, que beu de la tradició italiana del personatge de Pulcinella, reflecteix la seva personalitat curiosa i entranyable.

El convidat del Born Centre Cultural viu a França i va fer-se popular durant el segle XVII, època en què va instal·lar-se a la ciutat de París. Amb un nas punxegut ensuma els perills i les delícies de la vida i la seva panxa opulenta atresora els bons moments que el titella recorda amb devoció. En Polichinelle és gat vell: ha viscut molt i té moltes anècdotes per explicar. L’edat li ha dibuixat una gepa a l’esquena, que no li impedeix córrer món i seguir explicant els seus secrets als més menuts.

Gràcies a la màgia escènica dels titellaires Estelle Charlier i Romuald Collinet de la companyia La Pendue, l’actuació d’aquest simpàtic titella francès es mou en un petit teatre mòbil de fira, on de manera desimbolta narra les seves aventures.