Poesia als parcs de la primavera a la tardor

11.04.2017

Un any més, la Xarxa de Parcs Naturals de Diputació de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes organitzen el cicle Poesia als parcs, una reeixida combinació entre natura i literatura en diversos indrets del espais naturals de Catalunya i Sardenya. El programa d’enguany comença el dissabte 22 d’abril al Parc de la Serralada de Marina i acabarà el diumenge 5 de novembre al Parc del Foix. En total, 12 recitals i 11 paisatges per fer ressonar la paraula a la natura. Roger Mas, Maria Cabrera, Carles Rebassa i Vicenç Altaió són alguns dels noms més destacats d’aquesta edició.

Maria Cabrera | © Omnium Cultural

El primer recital, la revetlla de Sant Jordi, tindrà lloc a l’ermita de Sant Pere de Reixac, al Parc de la Serralada de Marina, amb la participació de la poetessa Laia Claver i un acompanyament musical de Cec Pla. Les actuacions continuaran el 7 de maig a la masia Can Magarola d’Alella, al Parc de la Serralada Litoral, amb el Cicle de Poesia d’Alella. El cantautor Roger Mas, per la seva banda, recitarà i cantarà els poemes recollits en el seu darrer llibre El dolor de la bellesa al Marquet de les Roques, la casa del poeta Joan Oliver a la vall d’Horta, dins el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el diumenge 28 de maig amb motiu del Dia Europeu dels Parcs.

El Parc Natural de l’Alt Pirineu oferirà un programa doble al Centre d’Art i Natura de Farrera, una trobada poètica el 10 de juny amb David Caño, Miriam Cano i Carles Rebassa, l’acompanyament musical de veu i percussió d’Arnau Obiols i una passejada poètica cap a l’ermita de Santa Eulàlia d’Alendo, l’endemà, 11 de juny. El Parc Natural del Montsant oferirà, el diumenge 24 de setembre, un recorregut poètico-coreogràfic a càrrec de Maria Cabrera a la Cartoixa d’Escaladei, amb vermut final cortesia del Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

Els dos parcs sards, el Parco di Porto Conte i el Parco Nazionale dell’Isola dell’Asinara, agermanats amb el Parc del Garraf, oferiran dos programes a la ciutat de l’Alguer els dies 1 i 2 de setembre: el primer presentarà L’amor fora de mapa, de Roc Casagran i el segon “Cançó de fer camí” amb Mireia Vives i Borja Penalba.

Al Parc Natural del Montseny hi haurà, el 21 i 22 d’octubre,un cap de setmana de creació poètica a l’entorn del paisatge, en el qual hi participaran alguns dels poetes que han actuat al cicle els dos darrers anys, amb una lectura oberta dels poemes creats a la Morera, al municipi del Brull. Per últim, hi haurà l’acte de clausura de la commemoració de l’Any J. V. Foix al Parc del Foix, amb Àlex Cort i Vicenç Altaió, el diumenge 5 de novembre a la plaça del Castell de Castellet i la Gornal.

El programa de Poesia als parcs es completa amb les activitats organitzades al Parc de la Serralada Litoral el diumenge 7 de maig amb un espectacle poètico-infantil  la Masia de Can Magarola d’Alella, dins el cicle de Poesia d’Alella; el 17 de setembre a ca l’Agustí d’Olzinelles, dins el Parc del Montnegre i el Corredor amb un recital a càrrec de Guim Valls, Misael Alerm i Joan Gener; i el 8 d’octubre a Begues, al Parc del Garraf, amb un recital de poesia contemporània a càrrec de Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, acompanyada de la cantautora Montse Castellà.

Montse Castellà

 

Actes complementaris

Durant els mesos de maig i juny hi haurà altres recitals poètics. El Parc del Castell de Montesquiu oferirà, de 12 al 28 de maig, un  cicle de música i poesia a la Cabanya del Castell, i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, del 18 de maig al 18 de juny organitza la Festa Verdaguer 2017, en ocasió del 50è aniversari de la Casa Museu Verdaguer, amb un programa que inclou recitals poètics, exposicions, festes populars i rutes literàries entorn a l’obra del poeta de Folgueroles.

D’altra banda, al Parc Natural de la Serra de Collserola es podrà gaudir, el 16 de juny, d’una nit literària acompanyada d’observació d’estels, constel·lacions i altres cossos celestes. L’acte se celebrarà a Can Coll, una masia amb més de 500 anys d’història, amb una proposta que combina la lectura de fragments literaris amb acompanyament musical.

Per a més informació feu clic aquí.

Etiquetes: