Poemestiu, l’aparador de la poesia

18.07.2015

El Poemestiu, el Festival de Poesia de l’Empordà, és un enorme aparador de poesia, un espectacle itinerant que té com a objectiu difondre la poesia entre el gran públic i que té la grandesa que arriba a tothom, que tothom se sent, d’alguna manera o altre, identificat amb les veus dels més de 25 poetes que hi participen enguany.

L'equip de Poemestiu

L’equip de Poemestiu

El fil conductor del festival que acullen 6 poblacions empordaneses (Navata, Taravaus, Figueres, Darnius, Mollet de Peralada i Castelló d’Empúries) és l’art, que enguany se centra en la poesia, la música, la cançó, el disseny i la pintura, en un espectacular aparador on coincideixen poetes de totes les edats, tots els gèneres, totes les comarques i totes les escoles poètiques.

De fet, un dels primers recitals del Poemestiu 2015 serà el dissabte 18 de juliol al celler La Vinyeta, on dos dels principals artistes empordanesos -Quim Ponsa i Albert Cuevas- presentaran la seva proposta de versos còmics, punyents, sarcàstics, crítics, irreverents i reivindicatius. El proper serà el 25 de juliol a Figueres i comptarà amb una desena de poetes vinguts d’arreu i el tercer serà l’1 d’agost a Navata, amb un cartell ple de figures, com ara Josep Lleixà, Albada Albagès o Sun Estarriol.

Precisament, alguns d’aquests poetes canten la joia del dia a dia, de la quotidianitat d’allò que ens mou, de l’amor cap al nostre paisatge, el nostre producte i el nostre art, que són una de les principals característiques del Poemestiu, un festival que marida la poesia amb el paisatge, amb el vi i amb altres arts. Altres dels poetes participants posen èmfasi en el sentiment, en el desamor, en els canvis que la vida ens imposa o en processos de recerca de l’amor, la felicitat o la identitat pòpia.

Ja fa temps que els organitzadors del Poemestiu treballen per fer possible que la poesia arribi a la gent, des de diversos vessants però sempre des del món local i sempre de manera independent. Algunes de les iniciatives del Poemestiu que faciliten l’acostament de la poesia a la gent són els Premis Poemestiu La Vinyeta -que és un concurs de poesia-, el concurs d’aparadors i els webs que publiquen poesia (per exemple, versos.cat). El Festival de Poesia de l’Empordà, que és 100 % en català, gratuït, solidari i amb paritat de gènere, arriba als cinc anys amb més il·lusió de mai i, sobretot, amb molta i molta poesia.

Més informació al web del festival.

Etiquetes: