Poble que canta

15.09.2012

Jordi Llobet és l’impulsor de Poble que canta, un col·lectiu de gent que canta per la independència de Catalunya. “La idea és anar aplegant cantaires de corals dels Països Catalans que desitgin la independència del país, i participar, amb la veu cantant, a diversos esdeveniments amb l’objectiu de donar alegria i energia positiva al nostre procés cap a la independència, perquè estem convençuts que un poble que canta és un poble que avança”, explica Llobet, que ja ha aconseguit connectar més de 400 cantaires gràcies, en part, al web Poble que canta.

 

Jordi Llobet al Palau Sant Jordi | Foto de Lluís Brunet

 

“Vam començar una colla de cantaires de diferents corals l’11 de setembre de 2009 entonant cants patriòtics a la manifestació de Barcelona “Per un estat propi”, i també a Arenys de Munt el 13 de setembre en el 1r referèndum per la independència”, explica Jordi Llobet.

Posteriorment, el 10 de març d’enguany Jordi Llobet va dirigir 100 Cantaires del Poble que canta a l’assemblea de constitució de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), al Palau Sant Jordi de Barcelona. Van actuar en tres moments destacats d’aquesta efemèride amb l’objectiu d’animar els 7.000 assistents que s’havien reunit al Palau Sant Jordi amb la finalitat de constituir l’organisme unitari que ha de portar el país cap a la Independència.

 

Jordi Llobet, impulsor de Poble que canta

 

Aquesta diada de l’11 de setembre els membres de Poble que canta van participar a la manifestació cantant per la independència. “És molt emocionant veure com tot va molt ràpid, com del procés de la nostra independència, que ja és una realitat a les nostres ments, només cal gestionar-ne la seva materialització”, explica Jordi Llobet. “Tinc la sensació, que dimarts passat, sense pretendre-ho, i sense ser-ne gaire conscients, ja vam proclamar al carrer la nostra independència, i que ara ja tothom esta prenent posicions per tal d’afrontar-la. Els estats del món preparant-se per reconèixer-la, els partits catalans fent els càlculs per elaborar-ne el calendari de la seva execució, i Espanya, molt descol·locada, fent-se el càrrec que s’hi hauran de resignar, i que s’hauran d’arremangar per treure’s les seves pròpies castanyes del foc”.

Poble que canta ha convocat per demà diumenge, 16 de setembre, una altra trobada per cantar a Arenys, convidat per l’Ateneu Independentista d’Arenys de Munt on participarà al 3r Aplec per la Independència. La cantada es farà al Parc de Can Jalpí a les 18h.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Retroenllaç: Neurosi | Núvol

  2. …per l’11 d setembre, hem d portar samarreta “oficial” ?
    j tinc la groga d l’any passat i ara 1 vermella del “ara és hora”.
    gràcies JORDI
    `@ngels (anna)