Pintors catalans, aquest és el vostre premi

16.03.2017

La Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA CX i el Centre Cultural de Terrassa convoquen el 15è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí, que té com a finalitat estimular la creació pictòrica i contribuir a la promoció i la projecció de joves artistes.

Pintura guanyadora de la darrera edició del premi Ricard Camí, obra de Manu-vb-Tintoré

Els pintors catalans o residents a Catalunya podran presentar les seves obres digitalitzades, de temàtica i tècnica lliure, fins el 30 d’abril. L’obra guanyadora es farà pública el 14 de setembre i les obres finalistes s’exposaran al Centre Cultural Terrassa del 14 de setembre al 15 d’octubre de 2017. La dotació del Premi consisteix en 12.000 euros per a l’artista i 6.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de l’obra de l’artista a través de l’exposició.

El jurat està format per: Francesc Miralles, historiador i crític d’art; Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny Hub Barcelona; Carles Taché, director de la Galeria Carles Taché, Sílvia Muñoz, historiadora i crítica d’art, Manu vb Tintoré, artista i guanyador del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí 2015, i Eduard Vives, representant del Centre Cultural Terrassa, FACC i BBVA CX.

Adrià Fornés, director del Centre Cultural de Terrassa, explica que una de les novetat d’aquesta edició ha consistit incloure l’artista guanyador de l’edició passada com a membre del jurat. Es tracta de Manu vb Tintoré, pintor gironí nascut a Brussel·les amb l’obra L’altre sender. Una obra que segons el jurat uneix amb gran maduresa i un resultat plàstic admirable un estil molt personal amb un llenguatge interdisciplinari.

Un premi amb història

El Premi, instituït l’any 1988, és un record permanent a la figura de Ricard Camí, que va ser president de Caixa Terrassa i que sempre va tenir una sensibilitat especial per la cultura i l’art, i en particular per la pintura.

En cada edició, es constata una presència rica de llenguatges i de tècniques, una inquietud innovadora dels participants, un bon nivell qualitatiu i una participació d’artistes d’arreu, fet que palesa la continuada difusió del premi per tot el territori de Catalunya i l’alt interès que desperta en el món de l’art, i especialment entre els joves creadors.

Es poden presentar les obres digitalitzades fins al 30 d’abril, a través del formulari que es troba a la pàgina web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes.

La convocatòria d’aquest premi forma part del pla d’acció socio-cultural de l’entitat bancària amb el qual destina 2,2 milions d’euros a les accions que realitza de forma conjunta amb la FACC, la Fundació Antiga Caixa Manlleu, la Fundació Antiga Caixa Sabadell i la Fundació Antiga Caixa Terrassa. En aquest sentit, Adrià Fornés, director del Centre Cultural de Terrassa, ha definit la col·laboració del BBVA com a “essencial” ja que “es tracta del premi de pintura més ben dotat de Catalunya i sense l’aportació econòmica del banc el premi seria inviable”.

Les activitats que han desenvolupat comprenen un ampli ventall de disciplines artístiques. En literatura catalana, el Premi BBVA Sant Joan; en matèria de música, el Premi BBVA de Talent Individual i el Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. També cal destacar el Premi BBVA de Teatre i el projecte Temporada BBVA de Dansa.