Pintar té premi

13.04.2015

La Fundació Antigues Caixes Catalanes i el BBVA convoquen el 14è Premi BBVA de pintura Ricard Camí, un concurs que té com a finalitat estimular la creació pictòrica i contribuir especialment a la promoció i la projecció de joves valors catalans o residents a Catalunya. Termini obert fins al 30 d’abril.

Tomoe II, del pintor japonès Akihito Asano, premi BBVA Ricard Camí de Pintura

Tomoe II, retrat de la dona del pintor japonès Akihito Asano, premi BBVA Ricard Camí de Pintura

Amb aquest objectiu i per facilitar que hi hagi una major participació en el Premi, enguany s’han introduït dues novetats; la presentació de les obres de forma digitalitzada a través d’un formulari, de les quals el jurat farà una primera preselecció; i la dotació del Premi, consistent en 12.000 euros per a l’artista i 6.000 euros que es destinaran a la promoció i projecció de l’obra de l’artista a través d’una exposició individual al Centre Cultural Terrassa, que posteriorment podrà ser itinerant.

El jurat del premi, format per persones de prestigi en els àmbits de la crítica, de la història de l’art i de l’activitat artística, farà una preselecció de les obres participants i es demanarà als autors la presentació de les obres al Centre Cultural Terrassa durant el mes de maig. El jurat està format per: Francesc Miralles, historiador i crític d’art; Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny Hub Barcelona; Carles Taché, director de la Galeria Carles Taché, Sílvia Muñoz, historiadora i crítica d’art, Nora Ancarola, presidenta de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) i Eduard Vives, representant del Centre Cultural Terrassa, la FACC i BBVA.

El veredicte del jurat es farà públic el 17 de setembre de 2015 en un acte que tindrà lloc al Centre Cultural Terrassa. Aquest mateix dia s’inaugurarà l’exposició de les obres finalistes fins el 24 d’octubre, i seran reproduïdes fotogràficament en un catàleg general de l’exposició.

Referència de les noves tendències de la pintura

Al llarg dels anys, el Premi s’ha anat introduint en els cercles culturals, artístics i docents del nostre país, fins arribar a esdevenir una cita tradicional dins del panorama artístic català i un aparador de la pintura actual que pretén ser una referència de tendències i de propostes noves de la plàstica contemporània a Catalunya.

Cada dos anys els artistes tenen l’oportunitat de presentar les seves noves creacions i optar a un premi que compta amb l’incentiu d’una dotació econòmica important i l’exposició de la seva obra pictòrica que pot ser itinerant, i que ha estat seleccionada per un jurat altament qualificat i de prestigi.

En cada edició, es constata una presència rica de llenguatges i de tècniques, una inquietud innovadora dels participants, un bon nivell qualitatiu i una participació d’artistes d’arreu, fet que palesa la continuada difusió del premi per tot el territori de Catalunya i l’alt interès que desperta en el món de l’art, i especialment entre els joves creadors.

Un Premi amb història i 29 obres guardonades

El Premi, instituït l’any 1988, és un record permanent a la figura de Ricard Camí, que va ser president de Caixa Terrassa i que sempre va tenir una sensibilitat especial per la cultura i l’art, i en particular per la pintura.

Akihito Asano, darrer guanyador del Premi BBVA Ricard Camí

Akihito Asano, darrer guanyador del Premi BBVA Ricard Camí

En la passada edició el guardonat va ser el pintor japonès Akihito Asano, artista plàstic molt interessat en motius naturals i en retrats de figures femenines. L’obra guanyadora va ser Tomeo II, un retrat de la dona d’Asano. Alejandro Santafé Morales va guanyar l’accèssit per Lli entre cards. S’hi van presentar 225 pintures de tècniques diverses d’artistes de 60 indrets diferents d’arreu del món.

El Premi, impulsat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA,  va iniciar-se l’any 1989  de manera bianual per recordar la figura de Ricard Camí, un dels presidents de Caixa Terrassa que tenia un interès especial per l’art i la cultura.

Es poden presentar les obres digitalitzades fins al 30 d’abril, a través del formulari que es troba a la pàgina web de la Fundació Antigues Caixes Catalanes Del 25 al 30 de maig es donaran a conèixer les obres preseleccionades.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Nesesitaria contactar amb FRANCESC MIRALLES va ser profesor meu i voldria parlar amb ell. podrieu donarme la direccio, el teléfono o que ell es posi amb contacta amb mi ? en la meva web están totes les meves dades. Gracies