Pilar Carracelas. ‘La democràcia a l’helvètica’

25.05.2015

Neix BonPort, una editorial d’assaigs electrònics en català dirigida per Diana Coromines i ho fa amb ‘Nou País’, una col·lecció pensada per aportar eines i continguts al debat polític i cultural en vistes a la construcció del futur estat català.

Pilar Carracelas

Pilar Carracelas

‘Nou País’ obre amb ‘La democràcia a l’helvètica’, un e-single de Pilar Carracelas. La periodista especialista en política comparada sosté que la independència de Catalunya és l’única via per assolir una forma més genuïna de democràcia al Principat però també a l’estat espanyol. Catalunya, de fa segles atrapada en la dicotomia entre justícia social i la llibertat nacional, oblida una perspectiva essencial del debat polític com és la pròpia forma d’exercir la democràcia. Segons la periodista, Catalunya, tradicionalment terra de consens i de mobilització política, és l’espai geogràfic i demogràfic idoni per a una renovació sistèmica i una nova forma d’entendre la política.

Carracelas aposta per una renovació dels sistemes polítics i judicials a l’estil suís i assenyala que això no és possible a l’Estat Espanyol perquè obligaria una reforma consitucional de fons que posaria en entredit la integritat territorial i la monarquia.

Aquest dimarts 26 de maig es presenta la col·lecció ‘Nou País’ de l’editorial BonPort i l’e-single de Pilar Carracelas a la seu de la Vilaweb a les 19 hores.

Per accedir al web de BonPort, feu clic aquí.