Petits Camaleons, festival de la canalla

28.09.2016

Aquest cap de setmana torna el festival Petits camaleons el festival de música per a nens i nenes, que tindrà lloc dissabte i diumenge a Sant Cugat. 46 artistes oferiran un total de 103 concerts en 9 escenaris diferents.

Quimi Portet | © Vilaweb

Quimi Portet | © Vilaweb

Ve de gust un festival familiar que no s’aprofita de la marca kids per vendre’s. Sant Cugat no ho necessita, perquè de canalla no n’hi falta. El 25% de la població és menor de 18 anys i és avui la segona ciutat amb l’índex de natalitat més alt de l’estat espanyol.

Els petits camaleons arriba a la cinquena edició consolidat com el primer festival de música adreçat a nois i noies. A hores d’ara ja s’han venut més entrades que l’any passat abans de començar. El crític musical Albert Puig, productor del festival, explica que la clau de l’èxit ha estat aconseguir que pares i fills s’ho passin bé compartint la mateixa música en un mateix espai. Una sintonia que ja van trobar des de la primera edició amb l’actuació d’Antònia Font.

Enguany el cartell és espectacular. Sopa de cabra, Macaco, Quimi Portet, Gossos, Obeses, Oques grasses, Ramon Mirabet o Pep Sala entre d’altres conformen un programa que es desplegarà en dues jornades, de les 11.30h a les 19h al Teatre Auditori i el parc adjacent. El festival també donarà fe de la vitalitat dels grups locals com Sibarites, Veil i de músics com Oriol Cors i Alba Llibre, que jugaran a casa.

“La creació de nous públics passa per acostumar els nens a veure concerts. Volem nens amb criteri i exigents amb el que els ofereixes”. El festival convoca rodes de premsa infantils perquè els nois i noies puguin preguntar el que vulguin directament als artistes. “Volem nens actius, no espectadors passius”, diu Albert Puig, que sempre s’ha esmerçat per programar tot tipus de música: flamenc, jazz, folk, músiques del món, blues… Enguany per primera vegada s’ha convidat la banda gironina Heavy per a xics, que toca cançons populars catalanes com “El Joan petit quan balla” amb una distorsió heavy. Amb tot, el volum de la música no supera mai els 93 decibels, que és el màxim permès en auditoris infantils. Els formats també s’adapten als requeriments de l’edat: escenaris baixets per afavorir la proximitat, concerts de mitja hora de durada per no saturar, una oferta gastronòmica adaptada a les necessitats infantils.

El grup musical Obeses. © David Ruano / TNC

El grup musical Obeses. © David Ruano / TNC

 

Els petits camaleons no vol ser el Saló de la Infància, perquè el seu origen és la música, però hi ha zones de jocs per a la canalla, zona chill-out, espai de signatures, sala de premsa i espai bressol per als més petits (els nens de 0-3 anys no paguen). El festival ofereix abonaments de cap de setmana (40€) o d’un sol dia amb un escalat de preus (25€/20€ i 15€). Podeu comprar entrades anticipadament al web de Petits Camaleons. 

El festival està organitzat per la productora No Sonores, el Teatre Auditori i l’Ajuntament de Sant Cugat i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.