Persones solidàries, museus solidaris

3.05.2018

Persones de diversos museus s’han unit per organitzar Persones solidàries, museus solidaris, una festa en solidaritat a la tasca que està portant a terme l’ONG ProActiva Open Arms, per donar visibilitat a la seva problemàtica i per recollir fons per la continuïtat de la seva activitat. Serà el dissabte 5 de maig de 12.00 a 20.30 h. al Museu Marítim de Barcelona.

Proactiva Open Arms.

Aquesta festa solidària inclou espectacles familiars de petit format, tallers infantils, vermut solidari, teatre, dansa, projecció de curtmetratge; així com, espais per al vermut solidari, una barra de cervesa i un espai de degustació de tapes sirianes. L’entrada serà gratuïta i tots els donatius que es recaptin es destinaran a l’ONG. A continuació el programa d’activitats de la jornada solidària:

PIPA, el titella meravella

12-13h. Jardí del Museu Marítim de Barcelona

Néstor Navarro i Teatre La Puntual ofereix un espectacle de titelles, una comèdia per a tots els públics basada en la tradició dels titelles de guant. En PIPA no vol una vida tranquil·la i plàcida, vol jugar, enamorar-se, viure aventures… Aviat es trobarà un món ple de personatges sorprenents.

Vermut solidari, Vermut Miró

13-14h. Jardí del MMB

Hi haurà vermut solidari amb la col·laboració de Vermuts Miró. La música acompanyarà aquest vermut, dos grups posaran la banda sonora: Emil et il i Anna Rossi & Cesc Pascual.

Tallers infantils de diversos museus

13-14h. Jardí del MMB

Els més petits podran aprendre a construir un petit vaixell amb les veles de l’Open Arms, un instrument musical o adquirir un punt de llibre.

Tallers infantils de diversos museus

17-19h. Jardí del MMB

Es comença la tarda amb més tallers. Al de vaixells de joguina i els punts de llibre s’hi suma un Big Draw i un taller d’elaboració de coses de pell.

Toquem djembés i carbasses africanes

17-18h. Jardí del MMB

La demostració l’artista senegalès Tahirou Drabo ofereix aquesta activitat de participació, que es farà a la Sala Gran del Museu Marítim. Una activitat tant per grans com per petits per aprendre a tocar aquests instruments.

Amic meu

18-19h. Sala Gran

Espectacle multidisciplinar sobre la realitat que viuen milers de persones a causa de la guerra. Amb música, projeccions i dansa coneixereu la vida a Síria abans i

després de la guerra, la fugida cap a Grècia i el dia a dia al camp de refugiats de la mà de l’Heva, la Noor i la Maysaam.

Hotel Iocandi

20-20.15h. Sala Gran

La companyia de teatre Cia Hotel Iocandi interpretarà una peça de circ contemporani de 15 minuts on les acrobàcies amb una escala i el linòleum us faran experimentar una veritable fugida.

Curtmetratge Natasha

17-20h. Espai Educatiu 2

El curt de Bernat Enrich i Daniel Ortínez, d’Aixina Produccions, explica les transicions de Natasha, una dona trans pakistanesa que viu entre fronteres físiques i abstractes, que la situen dins o fora del sistema. L’espectador l’acompanya pels diversos binarismes que la integren o l’exclouen de molts mons diferents.

Birra solidària

17-21h. Jardí del MMB

Torneu a tenir barra de cervesa gràcies a la col·laboració de Moritz. Caldrà ajuda per cobrir les quatre hores que estarà oberta.

Tapes de Síria

18-21h. Jardí del MMB

La gent que ve del MNAC es tira a la piscina i prepararan tapes de Síria. Per tant, també tindreu una carpa per assaborir aquests plats. Menjar i beure assegurats.

Performance d’Ariadna Peya

19.30-19.45h i 20.30-20.45h. Sala Gran

Ariadna Peya ha reunit un grup de ballarines per crear una peça única per clausurar la jornada.

Punt d’informació i venda Proactiva Open Arms

12-20.30h. Jardí del MMB

L’Equip de Proactiva Open Arms tindrà un estand on podreu fer les vostres aportacions. D’altra banda, Pilar Pasanau, navegant de regates i membre d’aquesta ONG, farà una xerrada sobre l’activitat que ProActiva Open Arms està portant a terme i la problemàtica que té, actualment, sobre la taula.