Pere Camps, Premi Nacional de Música 2012

10.07.2012

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha atorgat el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Música al director de BarnaSants, Pere Camps, per la creació i direcció del Festival de Cançó de Barcelona, un certamen de referència en la cançó d’autor creat el 1996 i que s’ha expandit cap a València, l’Alguer i Tolosa de Llenguadoc, entre d’altres territoris. També se’l premia per impulsar la creació d’una futura xarxa europea de festivals d’aquesta categoria. Aquest activista cultural ha iniciat un programa de projectes transfronterers amb el festival occità Sèm i Serem i treballa per l’enfortiment de ponts culturals amb països llatinoamericans, en especial, darrerament, amb l’Uruguai, país amb el qual des de fa dues edicions del BarnaSants s’està desenvolupant la llavor d’una futura Biennal artística multidisciplinar.

Pere Camps ha comentat: “Aquest és un premi col·lectiu, i no només pel BarnaSants i l’equip que va creure en aixecar el projecte a les Cotxeres de Sants l’any 1996 amb la idea de recuperar allò que no s’hauria d’haver perdut mai. El considero un guardó per tot el que significa la cançó d’autor, sens dubte una eina fonamental d’expressió de la nostra identitat cultural. El festival, rebent aquest enorme reconeixement, continuarà endavant amb més energia que mai amb la seva tasca i vocació cosmopolita, és a dir,  internacionalista.”

També s’han donat a conèixer avui els premiats en les categories de Teatre (Carme Sansa), Circ (la Fira de Circ de Carrer de la Bisbal d’Empordà) i Dansa (Associació de Dansa Independent de Barcelona La Porta).

Els premis, màxim reconeixement institucional a la cultura i la creació a Catalunya, es lliuraran la propera tardor. El jurat està integrat pel poeta Sam Abrams, el director teatral Xavier Albertí, l’acròbata Bet Miralta, el crític cinematogràfic Lluís Bonet, l’escriptor David Castillo, l’arquitecta Beth Galí, la directora de la Fundació Miró Rosa Maria Malet, la periodista Assumpció Maresma, la ballarina Àngels Margarit, l’investigador Bienve Moya, el director de la SGAE a Catalunya Ramon Muntaner, la directora de Tantagora Serveis Culturals Roser Ros i el científic Jorge Wagensberg.