Per Nadal, #SomnisCulturals

13.12.2016

Ja és desembre i, com cada any, els carrers es vesteixen de gala per celebrar l’arribada de les festes més celebrades i, potser també, més temudes. Enguany, la figura d’una ballarina símbol del món oníric, de la il·lusió i els bons auguris que caracteritzen el Nadal, dansarà pel centre de Barcelona tot convidant-nos a somiar. I com aquesta ballarina, protagonista i fil conductor de la campanya de comunicació Barcelona per Nadal és cultura, l’Ajuntament de la ciutat ens anima a somiar des de la programació cultural.

Belén.Pessebre.Barcelona.2016-9

Pessebre a la plaça de Sant Jaume | Fotografiia: APU Barcelona

Del 12 de desembre al 5 de gener, Barcelona per Nadal és cultura es presenta amb la voluntat d’impregnar tota la programació nadalenca de cultura i de potenciar la difusió de l’agenda cultural de la ciutat, tant d’iniciativa pública com privada, amb la intenció última d’arribar a tots els públics i d’incrementar les experiències culturals durant aquestes festes. “Volem que les famílies barcelonines tinguin present allò que està passant a la ciutat, més enllà de les compres, els Reis i el Pare Noel”, ha dit Jaume Collboni, tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, en l’acte de presentació de la iniciativa.

La campanya compta amb disset dels equipaments més importants de Barcelona i ofereix un ampli ventall de propostes que comprenen tant el teatre, el circ i la dansa com la música i les exposicions. Així doncs, d’entre moltes altres, destaquen les programacions nadalenques del Teatre Victòria, el Teatre Coliseu, el Teatre Condal, el Liceu, L’Auditori, el Museu Picasso i la Fundació Joan Miró.

Com a novetat, l’Ajuntament de Barcelona vol connectar la il·lusió d’unes festes amb els somnis culturals i, per aquest motiu, convida a tots els ciutadans a dir-hi la seva i a compartir els seus desitjos per a l’any vinent a través d’una bústia que se situarà a la plaça de Catalunya, al costat de la ballarina, o bé a través del hashtag #SomnisCulturals.

“Per tenir una cultura forta i de nivell, els equipaments necessiten públic”, diu Jaume Collboni. Amb la campanya Barcelona per Nadal és cultura, l’Ajuntament ha volgut posar sobre la taula l’afany d’alimentar el sistema cultural barceloní, reafirmar el seu compromís per crear i acostar els públics i per garantir la sostenibilitat i la qualitat de l’oferta cultural de la ciutat. I promoure que a Barcelona, per Nadal, es consumeixi i regali cultura.

Podeu veure tots els continguts i la programació cultural a través del següent enllaç.