Lectures per als menuts (fins als 5 anys)

20.04.2016
Un nen llegint un llibre | Foto: Pixabay

Un nen llegint un llibre | Foto: Pixabay

Vet aquí llibres alguns dels llibres que podeu regalar per Sant Jordi als més petits, que llegiran amb gust i fruïció. Alguns, com De quin color és un petó?, han triomfat arreu del món i ja es venen a països com Estats Units i Alemanya.

Monstràleg. Un catàleg de monstres (que no existeixen)

Monstràleg-un-cataleg-de-monstres-que-no-existeixenText i il·lustració: Raquel Gu
blok
Edat: A partir de 5 anys

Els monstres són, des de fa temps, el hit parade dels ídols dels més petits. Fascinats per protuberàncies més aviat fastigoses, veus greus i rogalloses i maldats no sempre del tot clares aquest catàleg de monstres (que no existeixen) farà les delícies de tothom. Es descriuen fins a 11 tipologies de monstres diferents i al final s’aclareix, per si de cas que no sigui dit, que els podem fer desaparèixer quan vulguem.

Es busca! Lili la llebre, lladre de llibres

es busca-la-llebreText i il·lustració: Emily MacKenzie
Editorial Combel
Edat: A partir de 4 anys

La Lili és una llebre que té una afició que practica amb avidesa: llegir. Devora els llibres amb fruïció i fa llistes dels llibres que vol llegir. Quan ja no té més matèria prima per engolir decideix entrar a casa dels altres per apropiar-se de les lectures que encara no ha llegit. A partir d’aquí, viu una sèrie de peripècies fins que un amic que li ensenya on podrà trobar sempre nous llibres per endur-se a casa…

El petit jardiner

el petit jardinerText: Emily Hughes
Il·lustració: Pedro Rodríguez
Impedimenta
Edat: A partir de 4 anys

De l’autora guanyadora del Premi Llibreter 2015 amb Salvatge aquest llibre ens presenta la història d’un petit protagonista amb unes il·lustracions esponeroses molt característiques de Hughes. El petit jardiner s’estima el seu jardí, és la seva vida, i s’esforça perquè sigui un bon lloc per viure. El lector podrà fer una reflexió sobre la cultura de l’esforç i les seves conseqüències.

La mare se’n va de viatge

la-mare-sen-va-de-viatgeText i il·lustració: Mariana Ruiz Johnson
Kalandraka
Edat: A partir de 4 anys

La rutina de la família d’elefants es veu alterada amb el viatge de feina de la mare. La vida continua, una mica més desordenada i amb alguna estona d’enyorança, i amb una evident absència de l’olor de flors de la mare. Per sort, al cap d’uns dies la mare torna i tot torna a ser com abans.

De quin color és un petó?

de-quin-color-es-un-peto-rocio-bonillaText i il·lustració: Rocío Bonilla
Animallibres
Edat: A partir de 3 anys

Aquest títol, que ja porta tres edicions, relata la recerca de la Minimoni a partir d’una curiosa pregunta (que tindrà una sorprenent resposta). A partir d’un recorregut pels colors de la paleta cromàtica i d’uns dibuixos detallistes i entranyables, la Minimoni arribarà a una fantàstica conclusió. S’han venut els drets d’aquest llibre a Estats Units i Alemanya. 

En Miquelet i els cucuts

en-miquelet-i-els-cucutsText: Joaquim Carbó
Il·lustració: Montse Tobella
Baula
Edat: A partir de 5 anys

El nostre amic Miquelet surt a passejar pel bosc de prop de casa els avis i observa la multitud d’animalets i animalons que hi viuen. Orenetes, ànecs, conills, esquirols… De sobte, un cucut li crida l’atenció i segueix el seu cant tot imitant-lo fins que es troba amb una grata sorpresa. 

Tranquils i atents com una granota

tranquils-i-atents-com-una-granotaText: Eline Snel
Il·lustració: Marc Boutavant
Editorial Kairós
Edat: A partir de 5 anys

Els nens d’ avui solen ser inquiets i dispersos. A alguns els costa agafar el son, altres estan inclús estressats. Com ajudar-los a calmar-se i relaxar-se? Com fer que es concentrin en el que estan fent?

La Maia i el ioga

Maia-coberta-cat.inddText: Mamen Duch
Il·lustració: Vero Cendoya
Editorial La Galera
Edat: A partir de 6 anys

Si voleu trobar la manera d’introduir el ioga de manera amena i lúdica als més petits aquest és el vostre llibre. A partir d’un viatge a l’Índia de la Maia aprenem com es va començar a practicar aquesta disciplina i el perquè de les postures que es fan. Al final del llibre hi ha un petit però pràctic glossari de les postures amb l’explicació dels beneficis que aporten. També s’introdueix el concepte de la meditació i de la respiració.

Lili

LiliText i il·lustració: Wen Dee Tan
Babulinka Books
Edat: A partir de 6 anys

Amb unes il·lustracions de traç simple i efectiu i amb l’ús de només dos colors en tot el llibre, la història de la Lili, una nena molt especial i diferent als altres nens, ens portarà a descobrir que tots som únics, diferents, originals. Especials. Aquest llibre va guanyar el Premi Macmillan 2013.

La màquina de les abraçades

MaquinaabracadesText i il·lustració: Scott Campbell
Andana Editorial
Edat: A partir de 4 anys

El protagonista d’aquest llibre és gairebé un súper heroi, és… una màquina de les abraçades! Ho abraça tot i tothom per fer-los sentir millor, i ho fa amb una seriositat i un convenciment commovedors. El que passa, és que les màquines de les abraçades també es cansen…

Els calçotets de l’ós blanc

Els-calçotets-de-los-blancText i il·lustració: Tupera Tupera
Andana Editorial
Edat: A partir de 3 anys

L’ós blanc ha perdut els calçotets! Mmm… Sort que el ratolí decideix donar-li un cop de mà per trobar-los. Així, comencen un llarg periple a la recerca d’aquesta peça de roba. De la mà de Tupera Tupera, dos il·lustradors i dissenyadors japonesos, aquest llibre amb dibuixos coloristes i fulls perforats fascinarà els més petits amb un final sorprenent.