Pep Muñoz protagonitza la Nit dels Museus de Sabadell

14.05.2019

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, el pròxim 18 de maig Sabadell celebrarà per vuitè any consecutiu la Nit dels Museus. L’edició d’enguany estarà protagonitzada per l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell, el Museu d’Art, el Museu d’Història i el Museu de l’Institut Català de Paleontologia. El nombre de participants es redueix de cinc a quatre, ja que el Museu del Gas va tancar les seves portes el passat mes de setembre. La jornada, que es durà a terme durant tot el cap de setmana del 18 i 19 de maig, tornarà a obrir les portes dels museus, organitzarà una ruta nocturna, exposarà les relíquies dels centres i oferirà tallers i activitats al carrer.

L’actor Pep Muñoz | Foto: Catalans a Nova York

Com en l’edició anterior, l’actor Pep Muñoz liderarà la Nit dels Museus, un itinerari pels quatre museus a través d’un recorregut de tres hores en el que s’explicaran anècdotes i curiositats dels edificis i les diverses exposicions de cadascun d’ells. La ruta, anomenada “Quatre museus, quatre històries”, serà oberta al públic i s’iniciarà a l’Espai Cultura a les 18 hores sense necessitat d’inscripció prèvia.

Segons va explicar Delícia Burset, directora de l’Espai Cultura, en la roda de premsa de presentació de la jornada, aquest any es vol realitzar “un canvi de registre encarat a una major obertura dels museus al públic, donant molt protagonisme als tallers i activitats al carrer que se celebraran diumenge”. A més, totes les accions tindran un marcat caràcter juvenil, amb la voluntat d’atraure els més joves a les activitats culturals de la ciutat. Construcció de robots, dibuix creatiu de personatges basats en obres d’art, muntatge de joguines òptiques i construcció de caretes basades en animals prehistòrics seran les activitats que es muntaran al carrer per a petits i grans.

També s’exposarà, un cop més, la Joia del Museu, una activitat que des de la Generalitat ja fa més de 20 anys que es promou entre els diversos museus del territori. Es tracta d’una oportunitat de les quatre institucions per mostrar al públic una de les peces més valuoses de les seves respectives col·leccions. Un davantal de Josepa Cambrils, una bicicleta de roda alta de l’últim quart del segle XIX o el fòssil d’un esquirol volador seran alguns dels béns més preuats que s’exhibiran al llarg dels dos dies.

Burset va declarar que l’evolució de l’afluència és a hores d’ara “imponderable pel que fa a quantitat”, però sí que s’ha fet un “salt important en l’àmbit qualitatiu”. La diada coincidirà un any més amb el muntatge de la fira medieval, un esdeveniment que contribueix a l’assistència de públic que en una altra situació “no hi assistiria”.