Pas, pont a les arts, a Martorell

9.07.2015

Pas_Pont a les Arts va néixer a Martorell l’estiu passat amb l’objectiu de fer un pas més cap al descobriment de diferents manifestacions del món de la música i les arts escèniques. Organitzat pel Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Martorell, aquest any se celebra la segona edició, del 10 al 25 de juliol, i comptarà amb artistes joves i consagrats en el món de la música com Joan Dausà, La Locomotora Negra, Anna Roig i l’ombre de ton chien, i representacions com Fuenteovejuna, de la cia Obskené.

Joan Dausà

Joan Dausà

 

El Pont del Diable és un lloc emblemàtic de Martorell, ja que té una forta càrrega simbòlica per a la gent dels entorns, i per això és l’indret ideal per fer un pas endavant en la difusió de la cultura i donar més vitalitat cultural al municipi. Així, durant set nits, aquest espai es convertirà en un lloc on els artistes podran mostrar la seva capacitat creativa i innovadora.

Si l’any passat va tenir una gran acollida per part del públic, amb la programació d’aquest estiu el festival tornarà a ser un èxit. A més, totes les activitats són a l’aire lliure i gratuïtes!

Una programació jazzística

El primer cap de setmana, 10 i 11 de juliol, el festival ha presentat amb gran èxit de públic dos grups ja consolidats: La Locomotora Negra i Oreka TX.

El segon cap de setmana serà el torn de Joan Dausà, que presentarà el divendres 17 de juliol el seu últim disc, On seràs demà?, acompanyat d’un quartet de luxe. Dausà va parlar del seu nou disc a Núvol, i va explicar que “On seràs demà ens dóna la pista de com jo crec que hem d’entendre la vida, que és en clau d’un calidoscopi. Quan tu mires un calidoscopi hi ha una bellesa preciosa i quan el gires torna a aparèixer una altra belles igual o superior”.

La banda barcelonina de soul i rhythm blues The Excitements actuaran el proper 18 de juliol, i oferiran un espectacle vertiginós i ple d’energia. “Sens dubte és un dels fenòmens europeus actuals, ja que han estat de les poques formacions d’aquí que poden dir que han actuat a places tan prestigioses com el Royal Albert Hall de Londres o la BBC”, expliquen els organitzadors.

El diumenge 19 de juliol la companyia Obskené presentarà Fuenteovejuna. Segons la companyia, aquesta obra, que segueix els passos de Lorca, “surt al carrer per actualitzar i presentar en clau contemporània el clàssic de Lope de Vega”. Es tracta d’una adaptació contemporània amb set actors que interpreten els conflictes entre el poder tirà i la tirania del poble. És una profunda reflexió sobre la nostra societat actual que li va valdre el 2013 el Premi Off de Carrer de Saragossa.

Anna Roig i l'Ombra de ton chien

Anna Roig i l’Ombra de ton chien

Anna Roig i l’Ombre de ton chien i Janine Johnson són els encarregats d’acomiadar el festival el divendres 24 i dissabte 25 de juliol, respectivament. La banda d’Anna Roig, que aquest any compleix deu anys, presentaran el seu darrer treball discogràfic, Un pas i neu i un pas, una exploració de nous terrenys “tant des del punt de vista poètic i musical, com escènic”, afegeixen els organitzadors. Oferiran un concert en què recordaran al públic les seves primeres versions de la chanson i repassaran els seus temes més coneguts.

La cantant Janine Johnson arribarà des de Londres per portar el seu espectacle A night of Bond, que ha triomfat aquesta última temporada als clubs més importants de Londres. Johnson oferirà un repertori de les cançons més famoses de les pel·lícules de l’espia 007, James Bond, que “adquireixen un grau de sofisticació jazzística del tot insospitat”, aclareixen.