“Paper de vidre” es reestrena a La Calders

25.06.2014

Aquest dijous 26 de juny a les 19.30 h. a la llibreria Calders, Passatge Pere Calders, n. 9 de Barcelona, es presentarà la nova etapa de la revista digital Paper de vidre. La celebració comptarà amb l’actuació de la cantant Judit Neddermann i la presència dels escriptors Yannick Garcia, Carles Álvarez i dels responsables de la revista Tina Vallès i Guillem Miralles.

Guillem Miralles i Tina Vallès | Foto de Laia Serch

Després de dotze anys dedicats a la difusió i promoció de la cultura a Internet, la revista Paper de vidre ha pres un nou impuls per especialitzar-se i dedicar-se exclusivament a la publicació de contes, un gènere sovint menystingut, però que segons Guillem Miralles i Tina Vallès és un gènere al qual li falta espai i cal donar-li una empenta. Amb aquest objectiu, cada setmana publiquen un conte en una de les cinc seccions de la revista: El trobat”, s’hi publiquen contes d’autors novells en el gènere; “L’inèdit”, autors coneguts amb contes ja publicats que ofereixen un text exclusiu a la revista ; “El traduït”, contes que no ens han arribat en català recomanats per traductors; “El recuperat”, personalitats de renom del món de la cultura convidades a recuperar contes que d’alguna manera els hagin colpit o interessat i “L’avançat”, en col·laboració amb les editorials, avançament de contes d’autors de tots els llocs i èpoques, abans que arribin a les llibreries.

Una cosa que no canvia en aquesta segona etapa de Paper de vidre és la qualitat dels continguts que passen una tria i un filtre per trobar “veus originals, autèntiques i que surtin una mica de l’estructura clàssica del conte, que atrapin i que enganxin”.

La presentació de la segona etapa de la publicació comptarà amb la presència de Yannick Garcia, que va estrenar la secció “L’inèdit”; Carles Álvarez, traductor d’“El Recuperat” de Julio Cortázar, Tina Vallès, Guillem Miralles i Judit Neddermann, que cantarà contes de Pere Calders.