Palamós celebra la primera Fira del Còmic al Carrer

9.05.2018

El passat 28 d’abril, Palamós es va omplir de fans del còmic de totes les edats, els quals van poder gaudir d’aquesta primera edició de la Fira del Còmic al Carrer, organitzada per Fecotur i anunciada amb un increïble cartell dibuixat pel gran il·lustrador Esteban Maroto.

Detall del cartell dEsteban Maroto

Al llarg del dia, petits i grans va poder adelitar-se des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre del còmic en tots els seus estils i variants, des del clàssic còmic americà amb exemplars dels primers Spiderman o el Caballero Luna que van trepitjar el territori, fins a còmics manga de Pokémon,FoodWars o The Legend of Zelda, passant per joies com El CapitánTrueno, TBO, Thorgal, Mortadelo y Filemón o Astèrix entre molts altres.

Historietes, novel·les gràfiques, manuals de dibuix, llibres, revistes, tebeos, videojocs, marxandatge, jocs de rol, il·lustracions, màquines recreatives… Tot i haver sigut una primera edició petita i bastant modesta, l’Avinguda de Catalunya va omplir-se de gentamant del món de la il·lustració, la qual va poder gaudir de la presència de grups com el ClubStarTrek España o el ClubStarWars-StarProps, a més d’autors més independents com l’escriptor Carles Vilar –autor de la novel·la de fantasia La Pedra de la Llum– el conegut Joan Codina amb el seu agent especial Siset, o el dibuixant Carles Roman, que presentava el primer volum del seu superheroi: Drac Català.

El bon temps també va ser un factor clau en l’èxit d’aquesta primera edició, el qual va atraure els curiosos fins a l’avinguda per veure què s’hi celebrava. La bona acollida d’aquesta fira va deixar als fans del còmic, i no tan fans, un bon sabor de boca, especialment després del buit que va suposar la cancel·lació del ja conegut Festival del Còmic de Torroella de Montgrí, un festival que havia començat a ser un espai de referència per tot aquell fan de la historieta il·lustrada. S’espera que en un futur aquesta Fira del Còmic al Carrer pugui continuar creixent, amb la incorporació de noves botigues, espais i activitats.