Palafrugell dona la benvinguda a la primavera

27.04.2018

Aquest cap de setmana arriba la novena edició del festival Flors i Violes a Palafrugell, l’esdeveniment que dóna la benvinguda a la primavera al Baix Empordà. Entre el 27 d’abril a l’1 de maig, oferirà un programa amb més de 200 activitats d’oci, música, gastronomia, màgia i teatre. Aquest any el Flors i Violes creix amb noves ubicacions i amb més de cinquanta espais singulars. A més de Palafrugell, el festival envairà els nuclis costaners de Calella, Llafranc i Tamariu durant cinc dies, aprofitant el pont de l’1 de maig.

Autor: Pau Punseti

Aquest divendres s’inaugura el festival amb un gran espectacle, que enguany tindrà lloc per primer cop a la diàfana plaça de Can Mario. L’espectacle, titulat Aigua, Ferro i Suro, donarà tot el protagonisme a la torre de Can Mario, símbol de Palafrugell i del seu passat surer. L’espectacle està creat per Xavier Bové i Onion Lab i combinarà llum, mapping i música.

Mishima continuarà les activitats d’inauguració del festival amb un concert l’Espai Els Forns. El festival Flors i Violes també ha programat al mateix espai Els Forns diversos concerts amb grups de renom català com The Slingshots el dissabte a la nit, Miquel Abras diumenge a la nit, Soweto i Kharloss Selektah el dilluns i Víctor Branch amb Nito Figueras i Pedrito Martínez dimarts al migdia. Després del seu pas pel programa Oh Happy Day de TV·, la jove cantautora i guitarrista gironina Sara Terraza presentarà el seu projecte personal diumenge al migdia al mateix Espai Els Forns. El concert de fi de festa serà a càrrec de Litus 3 el dimarts, 1 de maig, a les 20h.

En total, es transformaran més de cinquanta espais a càrrec d’artistes de nivell local i nacional. El festival juga un paper clau en la recuperació d’espais tancats i abandonats, com és l’antiga escola pública del carrer del Sol, l’actual carrer Torres Jonama, o l’antic hospital de la vila. També prendran protagonisme llocs absolutament desconeguts per la ciutadania, com una sala de l’església de Sant Martí de Palafrugell que s’obrirà al públic per primer cop. En aquest espai s’hi durà a terme la instal·lació Eucaristia LED, amb la participació de destacats personatges del món cultural i social del municipi.

A més, cada dia hi haurà activitats i concerts de l’Escola de Música de Palafrugell, cercaviles i escenes de teatre. La Fundació Josep Pla també s’hi ha bolcat, aquest any potenciant l’exposició Mig Europa cau, sobre la visió de l’escriptor sobre la Gran Guerra. La intervenció artística del pati de la fundació anirà a càrrec de Mar Medi, Jordi i Xavi Palomeras i Anna Sabrià.

La novena edició del festival segueix apostant pels espectacles musicals, el circ, la màgia, la gastronomia i rues. Pel que fa a la gastronomia, destaca un tast de vins DO Empordà, un taller de sushi, una degustació de gintònics o un vermut amb música electrònica.