Pagès Editors reedita Mathias Enard

23.11.2015

L’editorial Pagès Editors ha reeditat dos llibres de l’escriptor Mathias Enard, que va guanyar el Premi Goncourt 2015 la setmana passada per la seva novel·la Bussole. En concret, Pagès Editors ha recuperat els títols El tret perfecte Remuntant l’Orinoco.

Mathias Enard, autor d'El carrer Robadors (Columna)

Mathias Enard, autor d’El carrer Robadors (Columna)

Pagès Editors va ser el primer segell en publicar les obres d’Enard. L’escriptor francès, nascut a França el 1972 però instal·lat a Barcelona des del 2000, va començar la seva trajectòria literària el 2004 amb El tret perfecte. Ara, l’editorial lleidatana reedita aquesta novel·la, que presenta la història d’un franctirador amoral que actua de forma instintiva, per voluntat de supervivència o d’autodestrucció, però que té un gran sentit perfeccionista. Es tracta d’una narració hiperrealista amb grans metàfores poètiques que plasmen una personalitat plena d’ira i arrelada a la repressió del seu desig sexual.

En paral·lel, Pagès Editors també ha reeditat Remuntant l’Orinoco, que es va publicar per primera vegada el 2006. En aquest cas, Enard trasllada l’acció a l’Amazones i relata un triangle amorós entre dos cirurgians i una infermera. Tots tres, que es troben lluny de casa seva, viuran una història en què el desig i el cos en configuren l’eix central i emboliquen sentimentalment els seus dies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris