Owen Jones, dijous al D.O. Europa

26.10.2015

Owen Jones és el convidat més jove del cicle D.O. Europa, presentat per la periodista Mònica Terribas al Born CC. Nascut a Sheffield l’any 1984, s’ha convertit en un dels comentaristes i columnistes més influents de l’esquerra britànica i el més reputat d’aquesta branca política al país. Com a escriptor, ha publicat Chavs, la demonización de la clase obrera, amb el qual ha obtingut un gran reconeixement a escala internacional i que el New York Times va col·locar a la seva llista d’entre els deu millors llibres de no-ficció del passat 2011.

Owen Jones | Foto: Viquipèdia

Owen Jones | Foto: Viquipèdia

És historiador per la Universitat d’Oxford i va fer d’assessor al Partit Laborista. Durant la seva època universitària va començar a col·laborar amb diversos diaris universitaris després d’adonar-se que no tenia cap experiència extra-curricular anotada al seu currículum, confessa en una entrevista al Varsity. En aquesta mateixa entrevista, quan Phelim Brady va preguntar-li si pensava que el seu primer llibre podria aparèixer a les llistes de lectura de diverses publicacions a Cambridge uns anys després de ser publicat, ell va respondre-li: “Mai no vaig pensar que faria res d’això. Penso que és divertit quan la gent pensa que tu tens algun tipus ‘pla de joc’, quan en realitat molta gent que conec ensopega amb coses de manera inadvertida”.

Actualment Jones escriu setmanalment columnes als diaris The Guardian —abans havia escrit al The Independent—, així com també col·labora de manera esporàdica a diaris com New Statesman, Sunday Mirror o Le Monde Diplomatique i a diversos canals de la televisió britànica. Al D.O. Europa Jones reflexionarà sobre la identitat de l’Europa de classes del segle XXI i de l’stablishment britànic, que en aquests moments està plantejant-se si vol continuar formant part de la Unió Europea o no. D’aquest tema en parla en el seu llibre, The Establishment: And how they get away with it, que aquest mes de novembre arriba a les nostres llibreries.