Oriol Tramvia, en acústic

9.10.2012

Oriol Tramvia durant el vermut-concert de Ca la Samsona, aquest passat dissabte a Manresa.

 

Els jardins de l’Ateneu cultural Ca la Samsona, a Manresa, van acollir el concert-vermut d’Oriol Tramvia aquest passat dissabte. Sense cap tipus d’amplificació, en solitari i armat –només- amb la seva guitarra i un bon grapat de cançons, Oriol Tramvia va delectar-nos durant vora 40 minuts, amb un resum del bo i millor del seu repertori. Com si d’un conte es tractés, va anar relatant-nos de forma cronològica les diferents etapes de la seva vida. Va anar combinant petits monòlegs amb grans cançons i va fer-nos gaudir del concert.

El lloc – la terrassa a l’aire lliure del local- va donar, tot i la calor, un caliu especial al concert. Ell  va saber-ne fer un bon ús, agermanant la combinació d’edats del públic assistent i fent xalar i participar l’auditori.

Oriol Tramvia, fent un dels seus monòlegs abans d'interpretar les cançons del seu repertori.

 

Oriol Tramvia va interpretar música, passant pels seus inicis com a membre del Grup de Folk i recordant també els seus referents musicals que l’han inspirat i influït: especialment remarcant la seva admiració cap als Setze Jutges i interpretant fragments de cançons que volia homenatjar, com Jo i el meu gat de Remei Margarit o Les rondes de vi, del Grup Folk.

Finalment, va dedicar un gran espai a la seva carrera en solitari, fent una parada especial al disc Bèstia de 1976: una de les obres més impactants que mai ha donat el punk i el rock fet a Catalunya, quedant reviscuda en clau acústica. Va interpretar, també, la cançó Del Raval de Barcelona Carlota Flordefoc –peça enregistrada als anys noranta- juntament amb altres temes dels seus discos a partir de l’any 2000. La música va deixar pas a la poesia, i Tramvia va recitar tres poemes de collita pròpia. Les darreres peces van ser L’aquelarre de les cinc i Obre la porta en un concert especial, proper i que va acabar amb aires místics.

Els jardins de l'Ateneu cultural Ca la Samsona, a Manresa, van acostar les cançons d'Oriol Tramvia al públic.

 

Oriol no només viu d’aquella època de revolució musical i ens acosta cap a noves vessants més reposades però amb lletres igual de punyents. Ha sabut reinventar-se  i la seva actuació als jardins de Ca la Samsona de Manresa queda ben justificada.