Oriol Ponsatí-Murlà guanya el 33è Premi Just M.Casero

30.10.2013

La novel·la guanyadora, Totes les estacions de França, d’Oriol Ponsatí-Murlà, serà publicada a primers del 2014 per Editorial Empúries. Jaume Puig Agut ha  quedat finalista amb la novel·la ‘Lescala de l’evasió’.

 

Oriol Ponsatí-Murlà| Foto Roger Casero

El jurat del 33è Premi de Novel·la Curta Just M. Casero, convocat i organitzat per la Llibreria 22 de Girona,  ha valorat “el brillantíssim exercici d’estil” que Oriol Ponsatí-Murlà executa en ‘Totes les estacions de França’, “que fa pensar en els de Raymond Queneau i algunes peces de complicada estructura formal de Cortázar”. Una novel·la que comença amb una maleta carregada de lingots d’or en un vagó de rodalies de París i que serveix per capbussar-se en una “fauna humana que s’interrelaciona, intervé en el relat i en modifica la percepció”. El títol remet a aquell poema de Josep Carner dedicat al diluvi que acaba amb el vers que diu: “Plou a totes les estacions de França”.

El jurat format per Mita Casacuberta, Josep M. Fonalleras, Imma Merino, Vicenç Pagès, Eva Vázquez i Guillem Terribas, també ha destacat “l’habilitat i la destresa presents en la novel·la, que es fan explícites quan les històries s’emboliquen entre elles, quan els personatges es troben i se’n van, quan hi ha anades i vingudes, desaparicions i troballes. Aleshores, també intervé la figura del propi autor, en un joc metaliterari en el qual s’hi veu implicat a mig camí del somni i la follia”.

La novel·la finalista del Just M. Casero ‘L’escala de l’evasió’, de Jaume Puig Agut,  té en comú amb la guanyadora l’escenari francès i la narració d’una sensació de neguit, que va in crescendo. Puig Agut planteja en ‘L’escala de l’evasió’ dues històries paral·leles de personatges perduts, isolats, que caminen cap a un futur letal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
 1. Oriol, qui vas comprar per obtenir el premi?
  20 anys fent el mateix, escalant amb la teva llengua biperina.
  Felicitats això és el que saps fer millor!!!!!

 2. Sònia,
  Completament d’acord amb tu, sembla que Girona hagi oblidat quan l’Oriol ‘treballava’ per a Cultura i Espectacles a un diari que -per respecte a aquest- no nombraré.
  Ponsatí, continues dient-te ‘Polèmica’ de segon cognom?
  Després de tants anys, pensava que t’havien exiliat.
  No hem tingut tanta sort.
  Coneixent-te, t’imagino somrient amb el teu sarcasme que et defineix, ja que estàs aconseguint el que més t’agrada: controvèrsia.