Clara Segura, Oriol Broggi i Màrius Serra, profes d’estiu a la UB

13.06.2017

Formació variada per combatre la calor. Un any més, la Universitat de Barcelona oferirà cursos oberts a tothom durant el mes de juliol, del dia 3 fins al 21. Són Els Juliols de la UB, que cobreixen gairebé tots els àmbits de coneixement des d’una perspectiva multidisciplinària i crítica. Enguany arriben a la 21a edició, amb un total de 71 cursos i uns ponents de luxe. Núvol sortejarà una matrícula per a un curs de juliol entre els subscriptors. Podeu enviar un correu a subscriptors@nuvol.com i entrareu al bombo.

Clara Segura

Els cursos tenen una durada de vint hores, distribuïdes al llarg d’una setmana, en torn de matí o de tarda. Amb professorat provinent de diferents àmbits, tant universitari com professional, del sector públic i del privat, l’oferta s’estructura en quatre grans blocs: Arts i humanitats, Ciències socials, Recursos i estratègies, i Ciències naturals i de la salut. Oriol Broggi, Clara Segura, Nora Navas, Blanca Arderiu, Màrius Serra, Sergio Vila-Sanjuán, Fernando de Felipe, Josep Ramoneda, José Luis Guerín, Laura Llevadot, Ramón Andrés, Antoni Segura i Manuel Delgado són alguns dels noms més destacats que impartiran classe en aquesta edició. També destaca el conveni signat amb El Bulli Foundation per fomentar la formació i la divulgació sobre el procés de recerca i la classificació del coneixement.

Més de setanta propostes diferents

Com ja és habitual, es recuperen els cursos que han assolit més èxit de participació en convocatòries passades, com ara els dedicats a la Barcelona de la Primera Guerra Mundial i les avantguardes, i la recerca sobre la diabetis, el de tècniques de programació neurolingüística per a la millora personal, el de mindfulness i la millora de la qualitat de vida durant l’envelliment, el de la construcció del benestar o de medicina xinesa, i també el que proposa rutes per conèixer la Barcelona del segle XVIII en les seves vessants social i arquitectònica, entre altres.

Així mateix, amb la voluntat d’ampliar el ventall d’opcions i arribar a tots els públics, l’oferta d’enguany inclou, per exemple i només a tall d’exemple: un curs sobre la gestió del record dels difunts des d’una perspectiva multidisciplinària, un altre sobre pirateria caribenya i resistència indígena durant els segles XVI-XVIII, un sobre els setges a grans ciutats en el decurs de la història –amb motiu dels 25 anys del setge de Sarajevo i els 80è aniversari del bombardeig sobre la ciutat de Guernica–, o un que repassarà deu llibres que van canviar el món contemporani.

També cada edició d’Els Juliols es fa ressò dels fets han tingut un pes en la història, en les arts o en la recerca i en la societat en definitiva. En aquest sentit, trobem cursos que estudien i commemoren els 500 anys de la Reforma de Luter, els 400 de l’obra de Murillo, els 100 de la publicació de l’Inconscient de Carl-Gustav Jung, o els 50 de la publicació de Cien años de Soledad, de Gabriel García Márquez.

La majoria dels cursos d’Els Juliols tenen lloc a l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. La resta, en funció de les seves característiques, s’imparteixen als municipis d’Alella, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí, Viladecans, Santa Coloma de Gramenet, Vilafranca del Penedès, i especialment, a Cornellà del Llobregat, on entre el 3 i el 7 de juliol s’hi fan quatre cursos en el marc de la desena edició de la Universitat d’Estiu de les Dones.

Núvol sorteja un curs

Núvol sorteja un curs entre tots els subscriptors de Núvol. Si voleu entrar al bombo només heu d’escriure un correu a subscriptors amb l’assumpte Juliols de la UB i entrareu al bombo. Un cop adjudicat el premi, podreu triar un curs segons disponibilitat de places.

Procés de matriculació

La matrícula es pot fer fins al dia en què comenci el curs escollit, mitjançant dues vies: de manera presencial, a les secretaries de l’Àrea de Formació Complementària de la UB, a Barcelona (casa Jeroni Granell -Gran Via de les Corts Catalanes, 582- i Edifici Històric de la UB -Gran Via de les Corts Catalanes, 585), al Centre Cultural El Carme, a Badalona (Francesc Layret, 78-82), i a la Torre de la Creu, a Sant Joan Despí (passeig de Canalies, 14), o mitjançant l’automatrícula, a la qual es pot accedir des d’aquest enllaç. L’horari d’atenció presencial i telefònica és de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Al web d’Els Juliols podeu consultar el programa detallat dels cursos, i també tota la informació relativa a la matrícula i el reconeixement acadèmic de l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Vull participar en el concurs El juliols de la UB, però no veig cap adreça de correu amb el nom de suscriptors.