Òmnium reivindica la vigència de la campanya “Freedom for Catalonia”

24.07.2012

Òmnium ha cedit aquest matí a l’Ajuntament de Barcelona la pancarta amb el lema que va presidir l’entitat durant els Jocs perquè el consistori l’exposi al Museu Olímpic.

 

Omnium reivindica la campanya FREEDOM FOR CATALONIA

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium, ha cedit aquest matí la pancarta de la campanya “Freedom for Catalonia” que durant els Jocs Olímpics presidia la seu de l’entitat. La pancarta s’ha lliurat a Joaquim Forn, 1r tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i a Maite Fandos, tinenta d’alcalde de l’àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports. La cessió ha anat acompanyada de la petició d’Òmnium Cultural al consistori perquè situï l’emblema al Museu Olímpic de la ciutat.

Amb aquesta acció, Òmnium ha volgut reivindicar la vigència d’una campanya, “Freedom for Catalonia”, que va aprofitar l’esdeveniment més important que ha viscut mai Barcelona per ajudar a situar el país en el mapa del món. L’esperit i les accions que van fer desenes de persones al voltant de la campanya són per a l’entitat un patrimoni històric que es mereix un reconeixement a l’espai públic dedicat als Jocs Olímpics de Barcelona.

En aquest sentit, Muriel Casals ha remarcat que els museus són l’espai adient per visualitzar aquest exercici de memòria i ha demanat mantenir-se ferms en els principis de la campanya ”Freedom for Catalonia” en un moment que la consciència nacional és més forta que mai. Per la seva banda, Jordi Bonet, vicepresident d’Òmnium l’any 1992 ha recordat l’excel·lent rebuda que va tenir a Catalunya aquella campanya que van encapçalar, ha dit, esportistes com Josep Guardiola, Albert Ferrer i Ferran Martínez. Finalment, Joaquim Forn ha explicat que, encara que moltes vegades s’obviï, els participants de “Freedom for Catalonia” van ser uns voluntaris igual d’importants per als Jocs Olímpics perquè “van permetre ensenyar al món el país que acollia aquell esdeveniment”.
En l’acte de record de la campanya també hi han estat presents algunes de les persones que van encapçalar aquell moviment cívic abans i durant els Jocs Olímpics, com Jordi Bonet, vicepresident d’Òmnium Cultural el 1992, Jordi Sànchez, membre de la Crida a la Solidaritat el 1992; Ricard Martínez, membre de la Crida a la Solidaritat el 1992; David Madí, membre de la campanya ‘Freedom for Catalonia’ el 1992; Albert Bertrana, president de l’ADOC (Associació per la Delegació Olímpica de Catalunya) i impulsor del COC (Comitè Olímpic de Catalunya) el 1992; i Francesc Serra, membre de l’ADOC el 1992 i coordinador de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.