Olga Kulchynska guanya el Concurs Viñas

26.01.2015

Del 17 al 25 de gener es va celebrar a Barcelona el 52è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas, guanyat per Olga Kulchynska. Enguany, el certamen ha reunit 607 participants de 61 països en la que ha estat la seva edició més internacional. Entre les nacionalitats presents en el concurs, destaca Corea, que ha aportat 157 cantants.

Olga KULCHYNSKA cantant a la Final- Foto: Antoni Bofill

Olga KULCHYNSKA cantant a la Final- Foto: Antoni Bofill

El jurat, format per la Sra. Christina Scheppelmann, Sr. Francisco Araiza, Sr. Jesús Iglesias, Sra. Raina Kabaivanska, Sr. Peter Katona, Sra. Enedina Lloris, Sr. Joan Matabosch, Sra. Lenore Rosenberg, Sr. Christian Schirm, Sr. Christoph Seuferle i Sr. James Vaughan, va atorgar el primer Primer premi a Olga Kulchynska (Ucrània) soprano, de 24 anys; dos segons premis, per a Benjamin  Bliss (Estats Units) tenor, de 29 anys i Anatoli Sikvo (Bielorússia) baix, de 27 anys. El quart premi va ser per Beomjin Kim (Corea) tenor, 24 anys, el cinquè per Matthew Grills (Estats Units) tenor, de 28 anys i el sisè premi, per Galina Averina (Rússia) una soprano de 26 anys.

Les eliminatòries del concurs Francesc Viñas es van fer primer a París, Nova York, Londres, Milà, Berlín, Beijing, Los Angeles i Madrid, posteriorment, al Conservatori de Música del Liceu, a Barcelona. La Prova Final i proclamació pública del veredicte del jurat va tenir lloc el passat 23 de gener, al mateix Conservatori.

El 25 de gener va tenir lloc al Teatre del Liceu el concert final dels premiats, acompanyats per l´Orquestra Simfònica del Liceu, dirigida per Gueràssim Voronkov. A l´entreacte es va fer el lliurament de premis als guanyadors.