Oberta la segona convocatòria per a les residències Testimoni Escènic

11.04.2013

El projecte ofereix una estada a Cal Gras a companyies amb produccions que es trobin en la seva fase final, i posteriors preestrenes a poblacions del Bages. En aquesta segona convocatòria, els participants poden optar a una nova modalitat de residència, en què a canvi de dues preestrenes poden gaudir d’una estada gratuïta, sempre i quan tingui una durada limitada de pernoctacions.
Podeu consultar les bases aquí. Els grups interessats poden presentar els seus projectes fins al dia 1 de juny.

Actuació de Gog i Magog i Amar Mende.


Després de l’èxit de la primera edició, Testimoni Escènic (TE) obre la segona convocatòria per a companyies d’arts escèniques interessades en fer residència a Cal Gras i les posteriors preestrenes (mínim dues) a les poblacions que formen part del projecte: Avinyó, Cabrianes, Sallent, Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada.

La iniciativa de TE sorgeix de Cal Gras i implica diversos agents culturals. El seu objectiu és donar suport a la creació, distribució i exhibició de noves companyies i creador/es independents i impulsar l’exhibició de teatre no convencional als espais escènics dels pobles de la comarca del Bages, buscant una implicació directa amb l’espectador.

En la seva primera edició, Testimoni Escènic ha acollit 7 projectes de companyies emergents de teatre de carrer, de públic familiar, teatre de text i fins i tot un grup de música, que han presentat entre febrer i maig els seus espectacles a Avinyó, Cabrianes, Sant Joan de Vilatorrada i Sallent. I ara s’enceta la convocatòria de la segona edició.

El projecte compta amb la col·laboració del Teatre Kursaal, que escollirà una de les obres seleccionades per a la seva representació en la seva programació. A més a més, les companyies també podran accedir a algun dels teatres de les poblacions col·laboradores per tal de fer assajos tècnics. En aquesta ocasió, els participants poden optar a una nova modalitat de residència, en què a canvi de dues preestrenes poden gaudir d’una estada gratuïta, sempre i quan tingui una durada limitada de pernoctacions.

Els participants

La voluntat de TE és donar suport als creadors d’arts escèniques en totes les seves variants (teatre visual, teatre físic, performance, dansa, circ, clown, titelles, multidisciplinar, etc). Per això Testimoni Escènic busca projectes d’arts escèniques que es trobin en la seva fase final de producció, per tal que després de la residència puguin provar l’espectacle en públic amb diverses preestrenes.

Les bases

Pots consultar les bases de la convocatòria a aquest enllaç.

Les propostes s’hauran d’adreçar per correu electrònic a testimoni.escenic@gmail.com, o bé per correu ordinari (Cal Gras. Carrer Francesc Macià, 1, 08279 Avinyó). Per a consultes i dubtes, es pot trucar a Cal Gras, al número 93 838 78 18.