Núvol sorteja 5 abonaments anuals pels Cinemes Girona

16.07.2018

Els Cinemes Girona són una de les millors sales de cinema de Barcelona. El local, a l’Eixample, és un lloc tranquil i encalmat i els programadors seleccionen bones produccions internacionals (europees sobretot) i nostrades. Sense anar gaire lluny, aquesta setmana hi podem veure La càmera de Claire, un film del geni sud-coreà Hong Sang-soo (sí, és un geni indiscutible), o Jean-François i el sentit de la vida, una deliciosa pel·lícula de Sergi PortabellaNúvol sorteja 5 abonaments anuals pels Cinemes Girona. Per a poder participar en el sorteig, heu d’enviar un correu a info@nuvol.com.

Cinemes Girona. | © Cinemes Girona

El carnet d’abonat dóna accés a totes les sessions de qualsevol de les tres sales, el dia que es vulgui i tantes vegades com es vulgui. És una oportunitat d’or per a qualsevol amant del setè art. La suma dóna el següent resultat: l’abonament permet veure més cent pel·lícules en un període de 365 dies. A més, la condició d’abonat també possibiltia gaudir de descomptes en òpera, ballet, mostres i festivals que la sala projecta.

Vuit anys de bon cinema

Vuit anys després de la seva inauguració (el mes de març de 2010), els Girona han aconseguit ser reconeguts com un espai de referència d’exhibició cinematogràfica per la seva oferta de programació. Una programació personal, curosa, independent i de qualitat. Els programadors es fixen en el millor cinema d’autor prioritzant l’excel·lència fílmica per damunt de nacionalitats, gèneres o aparents èxits de taquilla. Aquest criteri distingeix notablement els Girona d’altres sales de cinema de Barcelona.

Un altre dels punts a favor és la tria de la llengua. Totes les pel·lícules es passen en versió original subtitulada en català. I les que han estat filmades en llengua catalana, són projectades, evidentment, en l’idioma original. En aquest sentit, els cinemes s’esforcen a acollir el treball de creadors de Catalunya que tenen serioses dificultats per mostrar les seves obres, especialment en el terreny documental.

I encara: els Girona també ofereixen una nodrida programació cultural més enllà de les estrenes. Aquesta programació suposa una obertura de les possibilitats que ofereix el llenguatge audiovisual: es mostres altres facetes audiovisuals, des de l’expressió artística a la purament comunicativa. La sala, per exemple, acull més de quinze festivals al llarg de l’any, prestant especial atenció a certàmens on el cinema i la diversitat cultural és donen la mà. Seria el cas de l’Asian Film Festival Barcelona, El Meu Primer Festival o el Cicle de Cinema de Drets dels Infants.

Els Girona busquen, en definitiva, convertir l’acció d’anar al cinema en un esdeveniment cultural i enriquidor que també promogui la reflexió i el debat; la trobada entre creadors i públic. El cinema de la Barcelona contemporània ancora, sens dubte, al carrer Girona.