Núvol s’enlaira

10.07.2013

Núvol ha arribat a la xifra de 54.273 usuaris únics mensuals el mes de juny, segons dades publicades ahir per la OJD interactiva, l’agència que certifica les audiències de la majoria de mitjans digitals catalans. Núvol se situa per primer cop al capdamunt del rànquing de les revistes catalanes auditades per la OJD.

 

 

Núvol lidera el rànquing de capçaleres culturals o especialitzades auditades per la OJD. El mes de juny ha superat per primera vegada el tràfic de revistes de Grup 03 tan consolidades com Sàpiens, Cuina o Descobrir, tres publicacions que formen part també del menú de capçalera de l’Ara, el diari en català amb més tràfic (1.343.194 usuaris únics).

Núvol ha registrat el mes de juny 10.000 lectors més que la segona capçalera del rànquing, Cuina, i 17.000 lectors per damunt de la revista d’història Sàpiens. El digital de cultura també se situa per damunt d’altres revistes de llarga trajectòria, com l’agenda cultural butxaca.com o la revista Enderrock.cat, que centren encara els esforços en les seves publicacions en paper, però que tenen webs dinàmiques i amb un contingut atractiu i interessant.

Núvol també lidera el rànquing de revistes de la OJD si es mesura per visites. El mes de juny ha sumat 87.834 visites, mentre que Cuina ha registrat 63.974 visites, butxaca.com 49.882 i Sàpiens 48.904.

Núvol ha estat auditat per la OJD des de la seva fundació, el mes d’abril de 2012. Va començar amb la modesta xifra de 12.000 lectors i de mica en mica ha anat creixent fins a trencar la barrera dels 50.000 el mes de juny d’enguany. En el gràfic inferior es pot apreciar l’evolució de l’audiència de Núvol en els darrers dotze mesos.

 

 

Núvol ha comptat amb aliances per arribar a aquesta xifra d’audiència. Com a membre de la comunitat +VIlaweb, Núvol disposa cada dijous d’un espai a Vilaweb per donar a conèixer les notícies més destacades. També ha estat determinant la incorporació de la revista L’Avenç, que des de fa cinc mesos compta amb una secció pròpia dins el digital de cultura.

Núvol se situa també en usuaris únics per damunt de digitals locals molt consolidats, com ara L’Empordà.info (38.062 usuaris), AraGirona.cat (37.257), DBalears.cat (36.144), TotSantCugat.cat (32.652), Nació Digital Ripollès (30.802), Anoia Diari (27.850) o Reus Digital (26.200).

Des de la redacció de Núvol volem donar les gràcies a tots els que han contribuït a aquest  resultat, tant als lectors que ens segueixen com als més de 850 col·laboradors que han escrit algun article des que es va fundar el digital ara fa poc més d’un any.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

5 Comentaris
  1. Fa goig de constatar que aquest camí s’eixampla. Moltes gràcies d’una feina tan intel·ligentment reeixida. L’enhorabona! Abraçades