Núvol publica l’ebook de Nit de Poesia

20.10.2016

“Hi ha vesprades que sonen com revòlvers en mans de policies i ministres de sanitat, educació i justícia”, diuen uns versos de Marc Granell, que ha obert el recital de la Nit de Poesia al Festival Nacional a Sant Cugat. Us podeu descarregar l’ebook amb els poemes que han llegit aquí. Podeu veure el vídeo de la nit aquí sota.

La Nit de Poesia és l’acte central del festival i Núvol publica un recull amb tots els poemes que s’hauran llegit durant el recital. A banda de Marc Granell, hi actuaran Gemma Gorga Jordi Llavina, Biel Mesquida, Vinyet Panyella, Víctor Sunyol, Blanca Llum Vidal i Mireia Vidal-Conte, per aquest ordre. Si no hi heu pogut assistir, us podreu descarregar de franc un ebook on hem aplegat tots els poemes i que hem editat conjuntament amb la Instititució de les Lletres Catalanes.

Els poetes han posat en diàleg els seus versos amb la veu del cantaor Pere Martínez, la música de Clara Peya, el cos de la ballarina i coreògrafa Laia Santanach, i l’Esbart de Sant Cugat i els actors i les actrius dels Tallers de Teatre Sílvia Servan, tot sota la direcció escènica de Pau Carrió i la direcció literària de Meri Torras. “Aquesta Nit de poesia ens demana mostrar-nos amatents i posar tots els sentits a favor de la paraula en diàleg, per tal d’afavorir l’encontre inesperat que faci que el conegut i l’inconegut diguin (i ens diguin) d’una altra manera”, diu Meri Torras, professora de la UAB.

Jordi Llavina, comissari de l'Any Vinyoli  |  Foto de Toni Galitó

Jordi Llavina, comissari de l’Any Vinyoli | Foto de Toni Galitó

“La poesia potser no canvia la realitat, però ens ajuda a entendre-la”, diu Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. “Potser no ens redimeix, però ens abrusa, ens encén. És la poesia, certament, una experiència transformadora, iniciàtica i didàctica, que té la paraula al seu centre però que sovint cerca aliances poderoses amb altres arts”.

Us podeu descarregar l’ebook de franc aquí.