[ebook] Ja us podeu descarregar de franc l’e-single de la Nit de Poesia

20.10.2015

Una de les cites més esperades del Festival nacional de poesia a Sant Cugat ha estat la Nit de Poesia, que s’ha celebrat aquest dijous al Teatre-Auditori. La vetllada, dirigida per Àngels Gregori, comptat amb Mireia Calafell, Manuel Forcano, Sònia Moll, Josep Piera, Lluís Solà, Josep Maria Sala Valldaura i Antònia Vicens com a poetes convidats. Núvol i la Institució de les Lletres Catalanes publiquen un ebook amb tots els poemes llegits durant la Nit de Poesia que us podeu descarregar gratuïtament aquí.

Lluís Solà | Premsa Sant Cugat

Lluís Solà durant la Nitde Poesia | Premsa Sant Cugat

Amb motiu del 15è aniversari del festival, aquest any l’organització ha volgut dotar la Nit de Poesia d’un caràcter interdisciplinari. Per això, s’han convidat set poetes que han recitat a dalt de l’escenari, en una atmosfera creada per a l’ocasió i amb la música i la paraula dita com a llenguatges d’expressió per excel·lència. Acompanyats pel pianista Xavi Lloses, artistes consagrats i joves creadors han compartit l’escena per fer de la poesia la màxima protagonista de la nit. L’espectacle ha culminat amb la intervenció de la cantant Maria del Mar Bonet, que ha interpretat poemes musicats al costat del guitarrista Borja Penalba.

Per primera vegada, la creació i direcció de la Nit de Poesia s’ha adjudicat a través d’un concurs públic que han posat en marxa la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’Ajuntament de Sant Cugat. L’organització de la vetllada ha recaigut en la poeta Àngels Gregori, que ja té experiència en altres esdeveniments poètics: des del 2005, dirigeix el Festival de Poesia d’Oliva, al País Valencià. A més, aquest any la Nit de Poesia s’ha pogut seguir per streaming des del portal de les Lletres Catalanes. La directora de la ILC, Laura Borràs, explica que tant aquesta retransmissió com la publicació de l’ebook responen a la voluntat “de concentrar tots els recursos del llenguatge, aspirar a delectar la imaginació estètica més exigent i esbalair els intel·lectes amb aspectes de la veritat poètica que aquests poetes ens ofereixen”.

Portada del llibre que publica Núvol

Portada del llibre que publica Núvol

Així mateix, Borràs defineix la Nit de Poesia com un acte “que ens connecta amb la llavor del que va ser el festival en els seus orígens” i, alhora, una vetllada que “recull l’herència del passat i vol projectar el festival cap al futur”. Es tracta d’un esdeveniment en què hi participen poetes d’arreu dels Països Catalans, d’edats diverses i amb estils molt diferents. “Volem donar comptes de la riquesa poètica en llengua catalana i convidem poetes de tot el domini lingüístic”, afirma Borràs.

“Com al mestre Foix, ens exalta el nou i ens enamora el vell”, escriu Àngels Gregori al pròleg del llibre. La directora i creadora de l’espectacle d’enguany també ressalta: “Hem volgut comptar amb algunes de les veus més representatives de la nostra literatura i amb d’altres que comencen amb força en aquest terreny de joc i de foc, com ens avisava Riba”. Aquesta confluència de veus queda recollida a l’ebook que publiquem des de Núvol amb l’objectiu de fer arribar la poesia arreu a través de la xarxa. El llibre es podrà descarregar de franc aquí.